Sales Funnel Voorbeeld

Nu je weet wat een Sales Funnel is, wil je natuurlijk ook wel eens een Sales Funnel voorbeeld. Daarom zal ik beginnen met een Sales Funnel Voorbeeld van mijn eigen product.

Start van de sales funnel

Ik start met SEO tips voor mensen die nog geen idee hebben wat SEO is en dus Hoger in Google willen komen. Zodoende zullen ze zoeken op de zoektermen: “Hoger in Google” in Google. Dan zullen ze op een blogpost komen die heet “Hoger in Google stappenplan“.

Nadat je dit blogbericht hebt gelezen, wil je de site verlaten maar krijg je een pop-up voor een gratis online cursus. Je schrijft je hierdoor in de voor de nieuwsbrief en na de cursus lessen die je in je mailbox krijgt, krijg je een nieuwe mail-sequence. Deze mails volgen het Soap Opera concept, waarbij je werkt van drama naar oplossing.

sales funnel voorbeeld

Daarna wordt de nieuwsbrieflezer getrickerd om een gratis intakegesprek in te plannen. Of ze worden op de hoogte gehouden van mijn SEO cursus. Een laagdrempelige manier om kennis met mij te maken.

In deze gratis intake zal ik de klant moeten overtuigen van wat we samen kunnen bereiken met bijvoorbeeld een SEO pakket voor hun website. (Natuurlijk dat ze door blogs te schrijven waar ook daadwerkelijk veel op wordt gezocht en weinig nog over wordt geschreven, gaan rocken!).

Kort samengevat van mijn eigen sales funnel voorbeeld:

  • Zoeken van de klant in Google
  • Blogbericht op mijn site
  • Pop up met gratis cursus en op de nieuwsbrief
  • Nieuwsbrief met Call to actions naar cursus of gratis intakegesprek.

 

Ander sales funnel voorbeeld

Een ander sales funnel voorbeeld is die van Claire. Je kunt haar bijvoorbeeld tegenkomen op een event of op Instagram waardoor je wordt geboeid. Je gaat naar haar website en krijgt deze pop-up.

sales funnel voorbeeld

Daarna zal ze je mailen met fijne tips en persoonlijke verhalen en kun je nog meer van haar leren in een webinar. Dan wil je uiteindelijk deelnemen in één van haar programma’s zodat je echt je ‘true colors’ gaat laten zien.

Hoe zou jij het liefst je Sales Funnel willen inrichten?

Heb je zelf goede voorbeelden van mooie sales funnels die je hier vind passen? Laat het me weten in de reacties hieronder, dan ga ik die er ook nog bij zetten.

 

 

 

voorbeeld sales funnel

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

voorbeeld sales funnel