Van blog naar fulltime baan door SEO

Bettina van CITYMOM

Bettina kwam 6 jaar geleden hoogzwanger bij mij in mijn studio en vertelde over het idee voor CITYMOM, een blog voor moeders in de stad. Een hele mooie niche. Ze had destijds al grootste plannen en ze heeft in een paar jaar tijd haar blog tot haar fulltime baan gemaakt.

Zij heeft haar bezoekers grotendeels te danken aan haar goede vindbaarheid in Google. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat zij ondanks de hevige concurrentie in Google van de reiswereld, komt CITYMOM op het woord [Ibiza met kind] op nummer 1. 4000 mensen bezoeken maandelijks haar blogpost ‘Kindvriendelijke vakantie Ibiza’ doordat ze goed wordt gevonden in Google. De vraag is dan natuurlijk. Hoe doe je dat nou? En heb je tips?

Blog fulltime business baan

Wat wist je voordat je begon met CITYMOM van SEO?

Ik wist eigenlijk helemaal niks van SEO! Eigenlijk niet eens wat het was! Voordat ik CITYMOM opzette werkte ik als tv producer dus ik had er ook nog nooit mee te maken gehad. Ik heb toen een avond een SEO cursus van jou gehad, waar meerdere mensen waren en daar de eerste basis geleerd. Het is zeker kennis die je moet hebben dus ik zou er ook voor betalen om die kennis op te doen! 

Heb je, op gebied van SEO, vooral te maken met lucky shots of focus je je op bepaalde posts of pagina’s die je graag echt hoog in Google wilt hebben?

In sommige posts focus ik daar zeker wel op! Ik bedenk op welke woorden mensen zouden zoeken en deze woorden gebruik ik in de tekst zoals ik geleerd heb tijdens de SEO cursus. Deze basis-SEO kennis zou ik ook iedereen aanraden om op te doen! 

Zijn er nog tips mbt SEO die je geleerd hebt door je blog te hebben die je zou willen delen?

Don’t underestimate the power of SEO!

En als je een WordPress website hebt, gebruik dan zeker de YOAST plugin, die je helpt met SEO. 

Wat is jouw idee voor de toekomst met je blog?

Naast moeders (to be) blijven inspireren met mijn blogs wil ik in de toekomst mijn eigen producten gaan ontwikkelen (ben er al een klein beetje mee begonnen met het ontwerpen van posters). En ik wil een hele productlijn gaan opzetten voor kinderen en die via mijn blog gaan verkopen.

 

Google cursus online (taal: Engels)

Rock your keywords

Deze Google cursus kun je online volgen in je eigen tijd met een heerlijk kopje thee. Je leert de basis van SEO te gebruiken in je website zodat je de juiste keywords gaat gebruiken om hoog mee te scoren en meer klanten mee te bereiken. Boost your business met deze Google cursus.

This will close in 20 seconds