Wat is ‘time on page’ en waarom is ‘time on page’ zo belangrijk? In de normale Google Analytics was dit behoorlijk belangrijk en makkelijk te vinden.

Wat is ‘time on page’

Wat is ‘time on page’? Time on page betekent dat je weet hoe lang iemand op je pagina is geweest. En ook actief is geweest. Het tracken van de tijd stopt wanneer er niet meer wordt gescrollt voor enige tijd. Het lijkt er dan namelijk op alsof iemand eventjes koffie is gaan halen of in een andere tab is gaan kijken.

Dus de ‘time on page’ gaat om ‘actieve tijd’ die iemand op de pagina spendeert.

Waarom is ‘time on page’ belangrijk?

In GA4 lijkt ‘time on page’ wat minder belangrijk dan de andere gebeurtenissen. En het is iets moeilijker te vinden.

Maar voor je business is het nog steeds ontzettend belangrijk om te weten welke pagina’s door je bezoekers met veel aandacht worden bekeken.

Hoe bekijk je ‘time on page’ in GA4

‘Time on page’ heet niet meer ‘time on page’ in GA4 maar ‘Gemiddelde betrokkenheidsduur’.

Je vindt deze gemiddelde betrokkenheidsduur door de onderste stappen te volgen en vervolgens naar rechts te ‘scrollen’ in het veld.

time on page betrokkenheidsduur ga4

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

This will close in 20 seconds