Wat is ‘time on page’ en waarom is ‘time on page’ zo belangrijk? In de normale Google Analytics was dit behoorlijk belangrijk en makkelijk te vinden.

Wat is ‘time on page’

Wat is ‘time on page’? Time on page betekent dat je weet hoe lang iemand op je pagina is geweest. En ook actief is geweest. Het tracken van de tijd stopt wanneer er niet meer wordt gescrollt voor enige tijd. Het lijkt er dan namelijk op alsof iemand eventjes koffie is gaan halen of in een andere tab is gaan kijken.

Dus de ‘time on page’ gaat om ‘actieve tijd’ die iemand op de pagina spendeert.

Waarom is ‘time on page’ belangrijk?

In GA4 lijkt ‘time on page’ wat minder belangrijk dan de andere gebeurtenissen. En het is iets moeilijker te vinden.

Maar voor je business is het nog steeds ontzettend belangrijk om te weten welke pagina’s door je bezoekers met veel aandacht worden bekeken.

Hoe bekijk je ‘time on page’ in GA4

‘Time on page’ heet niet meer ‘time on page’ in GA4 maar ‘Gemiddelde betrokkenheidsduur’.

Je vindt deze gemiddelde betrokkenheidsduur door de onderste stappen te volgen en vervolgens naar rechts te ‘scrollen’ in het veld.

time on page betrokkenheidsduur ga4

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds