Je hebt een mooie afbeelding teruggevonden in je bestanden maar er staat de verkeerde tekst overheen. Het was bijvoorbeeld een uitgelichte afbeelding voor je website waar je de titel van een blog overheen hebt gezet. Nu wil je de tekst van de afbeelding veranderen zodat je hem voor een nieuwe blog kunt gaan gebruiken. Hoe kun je de tekst in een afbeelding bewerken? Wij gaan het uitleggen.
Tekst in afbeelding bewerken

Kun je de tekst in een afbeelding bewerken?

Het is mogelijk om de tekst in een afbeelding te bewerken, maar alleen als je het originele bestand hebt waarmee je de tekst over het beeld hebt gezet. Bijvoorbeeld een bestandje van Canva of Photoshop. Heb je dit bestand niet? Dan kun je helaas de tekst over de afbeelding niet meer bewerken. Je zult dan opnieuw tekst over de afbeelding heen moeten zetten. Dat is dus een stuk minder makkelijk dan wanneer je het gewoon kunt aanpassen.

Hoe zet je tekst in een afbeelding?

Tekst aan een afbeelding toevoegen is heel makkelijk als je de goede tools gebruikt. Er zijn betaalde en gratis opties om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld werken met Photoshop maar ook met Canva wat gratis is en super makkelijk werkt. We gaan uitleggen hoe je tekst in een afbeelding zet met Canva, en met Photoshop.

Canva – tekst in afbeelding

De eerste site die je kunt gebruiken om tekst in een afbeelding te zetten is Canva. Dit is een gratis tool waarmee je veel kanten op kunt. In het stappenplan hieronder zie je hoe je tekst over een afbeelding kunt zetten in dit handige programma, Canva.

 1. Maak een nieuw ontwerp aan
 2. Klik op uploads, in het linker menu
 3. Upload de juiste afbeelding
 4. Sleep de afbeelding uit het menu naar het lege ontwerp
 5. Pas de grootte van de afbeelding aan
 6. Klik op tekst, in het linker menu
 7. Klik op ‘voeg een tekstvak toe’
 8. Nu kun je de tekst in de afbeelding zetten en naar eigen wens ontwerpen

Photoshop – tekst in afbeelding

Hoe moet je tekst in een afbeelding bewerken via Photoshop? Zoek eerst de afbeelding uit die je gaat gebruiken. Vervolgens open je deze in het programma Photoshop. Hieronder volgt een stappenplan over het plaatsen van tekst in de afbeelding. Dit stappenplan zorgt ervoor dat tekst in een afbeelding bewerken ineens een stuk makkelijk is.

 1. Open de afbeelding in Photoshop
 2. Klik op het tekstsymbool in de linker menu balk (T)
 3. Maak een tekstvak op de afbeelding

Nu je op de hoogte bent van de twee makkelijkste manieren om tekst in een afbeelding te bewerken kun je zelf aan de slag gaan. Ben je benieuwd naar meer tips over verschillende onderwerpen zoals WordPress en SEO? Lees dan vooral verder op onze website.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds