Wat zijn tags?

Tags kun je vergelijken met de ‘index-woorden’ achterin een boek. Het zijn woorden die bijvoorbeeld voorkomen in de tekst of waar het veel verband mee houdt. Het verschilt van categorieën in WordPress bijvoorbeeld doordat ze niet hierarchisch zijn, wat betekent dat je geen hoofd-tags kunt maken en sub-tags. Ook worden tags meestal niet gebruikt om de berichten op een bepaalde pagina te tonen, waar categorieën van berichten vaak wel voor worden gebruikt.

Vaak wordt er gedacht dat tags vooral goed zijn voor SEO. Dit hangt helemaal af hoe je jouw tags gebruikt. Ze moeten vooral niet overeenkomen met je categorieën want dan krijg je content-copy. Een enorme tag-cloud maken is ook niet super goed voor SEO. Je kunt beter linkjes in je teksten zetten, dan er 20 op elkaar te drukken. Dit lijkt dan niet echt relevante content voor Google.

Hoe voeg je tags toe aan een WordPress blog bericht?

Ik gebruik hierbij even het voorbeeld van een uitvaartverzorgings-blog. Je zult dan zelf tags/woorden moeten gaan bedenken waar jouw blogberichten onder kunnen vallen. In dit geval kunnen we bijvoorbeeld denken aan ‘Uitvaartwensen’ of ‘regelen’. Er valt nou eenmaal veel te regelen bij een begrafenis.

tags_toevoegen_wordpress_bericht_blogVervolgens ga je dan naar je WordPress blogbericht en zie je onder ‘Categorieen’ een blokje met ‘Tags’.

Je kun hier in het open veld zelf de woorden invoegen als je nog geen tags hebt. Als er al wel tags zijn, worden deze soms weergegeven (de meeste gebruikte) of klik je nog even op de ‘Kies uit de meest gebruikte tags’ om deze te zien.

Zorg er wel voor dat je niet bijvoorbeeld 2 verschillende tags gebruikt die heel erg op elkaar lijken, enkelvoud en meervoud want dat geeft te weinig verschil weer en zorgt alleen maar voor een complexiteit in je website.

Na het toevoegen natuurlijk weer even het bericht bewerken en dat is het!

 

SEO stappenplan voor jouw site

cursus_seo_wordpress_website_amsterdam

Niet overweldigd worden met wat je allemaal wel niet zou moeten, maar in simpele stappen tot een duurzaam beter resultaat in de zoekmachines.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme