Iedereen kent wel de Instagram story’s waarbij je door omhoog te swipen op de goede website terecht komt. Super handig en het is voor je volgers super makkelijk om op die manier naar de goede pagina van je website te gaan. Je hoeft namelijk niet zelf naar de site te gaan, dit doet Instagram voor je. Een swipe up in Insta story plaatsen kan veel impact hebben op de hoeveelheid mensen die van volgers naar betalende klanten gaan.

 

Wanneer kun je een swipe up in Insta story zetten?

swipe up instagram story

Hoe krijg je het nu eigenlijk voor elkaar om een swipe up linkje in je Insta story te plaatsen? Dat gaan wij je vertellen. Het is alleen mogelijk om een swipe up in Insta story te zetten als je een verified account hebt, dat is het blauwe vinkje achter je naam. Of als je een business account hebt waarbij je meer dan 10.000 volgers hebt. Als je voldoet aan een van deze twee punten kun je een swipe up gaan maken in je Insta story.

 

Stappenplan voor een swipe up in Insta story

 

Het eerste wat je doet is natuurlijk

 

  1. een story maken op Instagram. Dit doe je door op het camera icoontje te klikken, die kun je links bovenaan je scherm vinden als je Instagram opent.
  2. Vervolgens maak je je Instagram story, dit kan een oude foto zijn uit je bibliotheek of natuurlijk een nieuwe foto of een nieuw filmpje dat je live opneemt.Swipe up in Insta story
  3. Wanneer je story gemaakt is klik je op het paperclip pictogram. Dan kom je in een nieuw venster waar je de URL kunt toevoegen waar je mensen naar toe wilt linken via je Instagram story. Als je het linkje hebt toegevoegd zorg je ervoor dat je op het groene vinkje klikt. Op deze manier heb je je eigen swipe up in Insta story gemaakt.

 

Hoe kun je een swipe up het beste inzetten?

 

swipe up insta story Wanneer je online producten of diensten verkoopt is het handig om dit via Instagram te promoten. Een goede manier om dit te doen is door een swipe up in Insta story in te zetten. Bij Minimalist Marketing laten we bijvoorbeeld in onze Instagram story een foto van de SEO cursus zien. In het swipe up linkje laten we de volger dan naar de aanmeld pagina voor de cursus gaan. Dit maakt aanmelden super makkelijk. Je gaat namelijk automatisch van Instagram naar de website waar je nieuwsgierig naar bent.

 

Je kunt de swipe up in Insta story dus het beste inzetten wanneer je een van je producten of diensten wilt verkopen. Je zet een foto van het product of van de dienst in je verhaal en laat je volgers naar de goede pagina op je website linken.

 

Na het lezen over de swipe up in Insta story ben je vast enthousiast geworden om deze functie te gebruiken. Heb je geen verified Instagram account en geen 10.000 volgers? Niet getreurd. Ga lekker door met Instagram en wie weet heb je binnenkort weer een stuk meer volgers en kun je ook gaan beginnen aan het maken van swipe up Instagram story’s!

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme