Vrouwelijke ondernemers worden steeds succesvoller. Kijk maar eens naar Yara Michels als hoofdredacteur van LINDA Meiden. Girls rock en dat willen we alleen maar meer laten zien in deze maatschappij. Ik deel met jullie 10 succesvolle vrouwelijke ondernemers die goed bezig zijn en een podium verdienen of eigenlijk al hebben.

Claire van den Heuvel

 Auteur, coach en spreker. Claire is een echte (online) workaholic en doet verschillende dingen. Zo schrijft ze e-books, geeft ze online coaching door middel van haar Clairity Academy, geeft ze lezingen en maakt ze ook nog eens een podcast waar ze wekelijks over de meest interessante onderwerpen gerelateerd aan relaties, business, spirtualiteit en moederschap in gesprek gaat.

 

 

Nadia van der Vlies & Anne de Jong

Zijn succesvolle vrouwelijke ondernemrs en de eigenaars van NONONS. Een coaching bedrijf dat verschillende producten aanbied zoals coaching, coachingopleidingen en trainingen op het gebied van coaching. Of je nou opzoek bent naar coaching voor persoonlijk vlak of op werkvlak, voor jong en oud, bij NONONS ben je aan het goede adres.

Hanneke Peeters 

Is oprichtster van Rock Your World.Het selfcare merk van Nederland, aldus Hanneke. Naast het geven van workshops, retreats en het delen van tips op haar blog, verkoopt ze ook producten zoals kristallen, sprays, rollers en essentiële oliën. Met haar producten en blog wil ze vrouwen helpen met het tot jezelf komen en laten weten dat voor jezelf zorgen heel erg belangrijk is.

Willemien van der Veen 

Is business coach in Amsterdam en Haarlem en is oprichtster van Wil + The People. Ze helpt creatieve ondernemers die in een dipje zitten met hun onderneming door bijvoorbeeld een vernieuwend business model te maken of een plan hoe je meer omzet genereert. Net wat jij nodig hebt, Willemien helpt je erbij. Ze doet dit door 1:1 coaching zodat ze alle aandacht op jou kan storten en je kan helpen met je vragen. Daarnaast heeft ze ook een online cursus voor als je liever thuis een cursus volgt en niet de behoefte hebt voor een uitgebreid coaching programma.

Eline Leijten 

Is oprichtster en CEO van Plugify. Eline is zangeres en zat vroeger in de band Hermes House Band. Ze werden wel 70 keer per jaar geboekt en hadden enorm succes. Maar nadat ze waren afgestudeerd ging een nieuwe lichting verder als deze band. Jaren later besloten ze om als band verder te gaan onder de naam Tosca’s Backstage Wonders. Helaas werden ze maar 10 keer per jaar geboekt terwijl ze wel dezelfde groep waren, maar dan onder een andere naam. Eline wilde hier verandering in brengen en besloot Plugify op te richten dat artiesten helpt om beter gevonden te worden voor boekingen, artiesten die niet een groot prijskaartje hebben maar voor een gezellig avond geboekt kunnen worden voor bijvoorbeeld een feest of een bruiloft.

Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn 

Hebben samen SMPL opgericht. Een huidverzorgingsmerk dat zich richt op 100% natuurlijke ingrediënten. De producten zijn te gebruiken voor ieder huidtype en zijn multifunctioneel. Daarnaast is SMPL ook unisex en makkelijk mee te nemen op reis. De verpakking is een echte eyecatcher geinspireerd door Mondriaan en staat mooi in iedere badkamer. Alles is zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd en hebben een minimalistische uitstraling.

Elisah Jacobs 

Heeft haar eigen blog Interior Junkie. Ze is al vanaf kleins af aan bezig met alles wat met wonen en lifestyle te maken heeft. Ze heeft jaren bij een modeblad gewerkt maar vond het tijd om een switch te maken naar de interieur wereld. Nadat ze werd afgewezen bij een bekend modeblad omdat ze te ondernemend was besloot ze voor zichzelf te beginnen. Interior Junkie was geboren! Op haar blog deelt ze interieur inspiratie maar ook home tours van bijvoorbeeld studentenkamers.

 

Inge Badr en Esther de Brouwer en Alain 

Hebben samen BBB health boutique opgezet. Een sportschool voor iedere vrouw. De 3 b’s refereren naar de 3 pijlers body, food & mind. BBB staat voor inner beauty, body workouts, lifestyle balance. Alles draait om body, food & mind en je wordt hierin ook gecoacht. Je kan zelfstandig te werk gaan maar als je hulp nodig hebt staat er altijd een coach voor je klaar. Het unieke aan BBB health boutique is dat ze hot cabin workouts doen. Dit zijn workouts van 30 minuten in cabines van 40 graden. Hierdoor gaat de vetverbranding sneller en is het tegelijk heel ontspannend omdat het een soort sauna-effect geeft. De BBB health boutiques zijn te vinden door heel Nederland. Waaronder Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Den Haag, ‘t Gooi, Haarlem Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Jeanette Huisman 

Is fotografe en oprichtster van Studio Sarphaat, gelegen in het Sarphatipark in Amsterdam. Een multifunctionele ruimte voor fotoshoots, sample sales, pop-up shops, workshops, events, exposities, yoga, cursussen en meer. Dé plek voor alle creatieve onder ons die het leuk vinden om in een inspirerende ruimte aan het werk te gaan. Naast Studio Sarphaat werkt ze ook als fotograaf en heeft ze onder andere voor Talkies MAN en de IJhallen gefotografeerd.  

Debby van Viersen en Emma Nederlof-Runia

De twee laatste succesvolle vrouwelijke ondernemers die ik met jullie deel zijn Debby van Viersen en Emma Nederlof-Runia zijn de oprichters van Trvlbees. Ze helpen met het zoeken van een geschikte accommodatie met liefde voor interieur, milieu en duurzaamheid, maar die ook geschikt is voor het reizen met kinderen. Ze beoordelen elke accommodatie op het gebied van bewustzijn, styling en hoe familievriendelijk het verblijf is. Zo heb je een overzicht van alle accommodaties en kan je makkelijk zien wat geschikt is voor jou en je gezin.

Sandra van The Souks

Fantastische Marokkaanse sfeer neerzetten doe je met Sandra en haar mooie kleden. Ze heeft niet alleen een webshop maar stijlt zelfs de bijenkorf!

Caroline Glasbergen

Is founder van FITSHE, een bedrijf dat producten verkoopt voor vrouwen die van een actieve levensstijl houden. Daarnaast is ze female business coachen heeft ze de stichting New Female Leadersopgericht. Deze stichting richt zich op authentiek vrouwelijk leiderschap.

Selina Martin

Selina Martin is oprichtster van Alter. Door middel van 1:1 gesprekken creëert ze een persoonlijke stijl die volledig in lijn ligt met jouw persoonlijke missie. Alter werkt van binnen naar buiten. Zo helpt ze jou met eventlook styling, zichtbaar groeien van binnen en van buiten én helpt ze met het vastleggen van de echte jijdoor middel van een fotoshoot.

Nynke Geus en Lorette der Kinderen

Zijn de oprichters van BLYDE. Een PR-bureau gevestigd in Amsterdam en Antwerpen. BLYDE wordt ook wel een B Corp genoemd, B Corp is een afkorting voor Benefit Corporation. Als B Corp zet je jouw bedrijf in voor alles wat goed is voor iedereen. Ze creëren een podium voor sustainable brands & social enterprises. Bekende klanten waar ze mee werken zijn onder andere Albert Heijn, Tele 2 en Dopper.

Emilie Sobels

In 2015 richtte Emilie Hashtag Workmode op. Een bedrijf met co-working spaces op 5 verschillende locaties in Nederland. Een werkplek voor vrouwen om elkaar te inspireren en van elkaar te kunnen leren, maar vooral om je eigen business op een fijne plek te kunnen runnen. Je kan kiezen uit verschillende abonnementen voor een werkplek. Zo heb je een 1 daagse werkplek, 3 daagse werkplek en full-time werkplek. Elke Hashtag Workmode plek zit gevestigd op een inspirerende en lichte locatie midden in de stad. 

Lize Mast

Vriendinnenonline is een website opgericht door Lize Mast voor vrouwen die een nieuwe vriendschap willen opbouwen. Of je nou verhuist bent, oude vriendschappen zijn verwaterd of je gewoon een gezellig gesprek wilt, bij Vriendinnenonline ben je op het goede adres! Daarnaast worden er dagelijks nieuwe blogposts gepubliceerd en kan je je aansluiten bij een vriendinnenclub.