SEO zelf doen is geen appeltje-eitje als je wordt doodgegooid met allemaal technische termen. Maar het kan al heel simpel.

Je kunt SEO zelf doen door te starten met slechts je belangrijkste pagina’s. Zorg bijvoorbeeld dat je al je producten en diensten een eigen pagina geeft. Dat is eigenlijk de eerste stap van SEO.

Je hoeft niet je hele website SEO proof te maken om goed vindbaar te zijn! Als je dat denkt, is SEO zelf doen, iets wat je dan dus nooit gaat doen.

Daarna kun je die afzonderlijke pagina’s gaan optimaliseren met de juiste keywords. En dat is de belangrijkste stap in het SEO zelf doen: de juiste keywords. Hoe kies je de juiste keywords, welke tools gebruik je? Hoe zet je de keywords vervolgens in je pagina’s?

Gebruik voor SEO zelf doen de SEO Savvy Planner

De makkelijkste en beste manier om SEO zelf te doen is om de SEO Savvy Planner erbij te gebruiken. Dit is dé manier om te starten met SEO en er echt even voor te gaan zitten. Niet een online cursus die je niet afmaakt of een dagcursus in een bedomd zaaltje waar je overwhelmed uitkomt. Nee, gewoon, stap voor stap met de SEO planner.

SEO zelf doen

Welke stappen doorloopt deze SEO zelf doen planner?

  1. Wat is handig qua website structuur en indeling
  2. Wat zijn keywords en hoe doe je onderzoek
  3. Welke keywords kies je en waarom?
  4. Hoe verbeter je je pagina’s voor Google, ‘on page’ optimalisatie
  5. Vul de Cornerstone Contentplanner in voor de pagina’s en posts die je gaat verbeteren.

SEO gaat verder dan enkel hoog scoren in Google.

Het draait om het begrijpen van de zoekintentie van mensen die jouw website bezoeken. Deze bezoekers zijn actief op zoek naar oplossingen, wat betekent dat ze eerder geneigd zijn om daadwerkelijk iets te kopen. Het resultaat is niet alleen een toename in verkeer, maar ook een verhoogde kans op conversies.

In tegenstelling tot social media, waar mensen vaak in een scrollmodus zitten en niet specifiek op zoek zijn naar iets, zijn zoekmachinegebruikers gericht op het vinden van relevante informatie. Dit maakt het gemakkelijker om hen te overtuigen en hen te leiden naar aankopen op jouw website.

Bovendien draagt SEO bij aan de helderheid van jouw website. Je begrijpt nu het psychologische aspect van marketing beter. Potentiële kopers willen zekerheid dat het product of de dienst die ze overwegen, daadwerkelijk hun probleem zal oplossen. Om deze zekerheid te bieden, moet je specifiek zijn. Dit bereik je door middel van keywordonderzoek.

Keywordonderzoek vormt de basis van een effectieve SEO-strategie.

Keyword onderzoek onthult wat mensen precies zoeken en welke eigenschappen van jouw product of dienst hen aanspreken. Met deze inzichten kun je jouw marketingstrategie finetunen en je services aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw doelgroep.

In tegenstelling tot sommige SEO-bureaus die direct duiken in het optimaliseren van titels en beschrijvingen, is het cruciaal om eerst je keywordonderzoek te voltooien. Het heeft geen zin om lukraak meta titels en beschrijvingen in te vullen. Je moet eerst weten welke keywords relevant zijn voor elke pagina of blogpost. Het goede nieuws is dat je niet meteen je hele website perfect hoeft te optimaliseren om succesvol te verkopen via Google. Begin met de juiste keywords en bouw van daaruit verder. Het is een stapsgewijs proces dat uiteindelijk zal resulteren in betere zichtbaarheid en meer conversies.

Wil je weten hoe je het beste kunt starten met SEO?

Ik bied 3 verschillende opties om te starten met SEO. En dat je er ook echt zin in hebt.

  1. De SEO Savvy Planner: een fysieke guide met interactieve elementen voor meer achterliggende info.
  2. Een SEO cursus in Amsterdam waarbij je direct tips krijgt voor jouw website.
  3. Een online SEO cursus + video met tips voor je site.

Ik kan niet anders zeggen dat een van deze 3 opties ook echt de beste stap is om te beginnen met SEO.

Dus Get your SEO sh*t together en start nu met een van deze services.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.