SEO TIPS VOOR LIFE COACHES

Het is lastig om als een life coach hoog in Google te komen, omdat er veel concurrentie is. Ook al doe je jouw keywords gebruik juist, met mijn SEO tips heb jij een grote kans om op de eerste pagina van Google terecht te komen.

Dit keer zoek ik in Engeland voor een life coach in Londen. Beth Reacher van  de career stylist, heeft een mooie website gemaakt waarin zij gratis advies als life coach geeft. Dat is dus fantastisch!

seo tips lifecoach

Mijn uitgangspunten voor de  SEO tips voor deze life coach zijn :

  1. Gebruik [london life coach] in plaats van [life coach london]
  2. Gebruik [career stylist], omdat je al op #49 staat
  3. Gebruik je keywords in de bestandsnamen van jouw afbeeldingen

 SEO tip 1 voor een lifecoach in London: gebruik [London life coach]

Als Beth bijvoorbeeld alleen [London life coach] in haar Meta-title (de titel die in Google te zien is of als je met de muis over de tab van je browser heen gaat) gebruikt, kan zij van de tweede pagina naar de eerste pagina in Google komen. Met deze SEO tip, kan zij meer bezoekers op haar website krijgen. Mensen zoeken namelijk meer op [London life coach] dan op [life coach London]. Omdat zij al bijna helemaal bovenaan staat in Google, is het makkelijker voor haar om op de eerste positie te komen. Als je ook wilt weten hoe je kunt zien op welke woorden wordt gezocht? Lees hier meer over het doen van keyword onderzoek met de Google zoekwoordplanner.

Een extra SEO tip.

Ik zou de url veranderen van http://www.thecareerstylist.com/1-1-coaching, naar: http://www.thecareerstylist.com/london-life-coach. Door het keyword ook in je URL te voegen zul je wellicht in de toekomst niet op je homepage worden gevonden, maar dat men bij het zoeken naar [londen life coach] direct op je 1-op-1 coaching pagina terecht komen. Vergeet echter niet de 301-redirect van de oude pagina naar de nieuwe pagina. Zo krijg je geen 404 errors.

 

SEO tip 2 voor life coach in London: gebruik [stylist career]

Omdat Beth al op de 29e positie staat in Google met [stylist career], voornamelijk door haar URL, geldt ook hiervoor dat het haar naar de eerste positie kan brengen in de Google zoekresultaten. Deze SEO tip kan er voor zorgen dat er 23 nieuwe bezoekers per maand op haar website komen. Lees meer over hoe je posities in Google kunt checken via deze blogpost

 

SEO tip 3 voor een life coach in London: gebruik keywords in bestandsnamen

Vaak worden de bestandsnamen van afbeeldingen vergeten of er wordt overheen gekeken. Voordat je een afbeelding upload, kan je de bestandsnaam op de computer veranderen. Dus in plaats van  beth-reacher-pc.jpg, kan Beth de bestandsnaam veranderen naar london-life-coach-beth-reacher.jpg. Het is gemakkelijk om hier een ritueel van te maken, voordat je een afbeelding upload.

Meer tips over zoekwoord onderzoek en optimalisatie of volg de online Google cursus die ook als voorbeeld tips voor een life coach heeft.

SEO uitbesteden?

Wil je op keywords die belangrijk zijn voor jouw services en producten? Maak een afspraak voor een gratis intake om te kijken of dit iets voor jou is.

This will close in 20 seconds