Het is altijd moeilijk om bovenaan te komen in Google, laat staan op een algemene zoekterm zoals  [fashion blog]

Toen ik ging zoeken op ‘fashion blog’ op google.nl , vond ik op de eerste pagina van Google een fashion blog van Chloë Sterk .

Laten we kijken wat zij voor SEO gebruikt, om op de eerste pagina van Google te komen (op het moment dat ik heb gezocht, stond zij op nummer 3 van de lijst).

Enkele SEO tips kun je jouw eigen SEO op een hoger niveau brengen:

  1. Zet je keywords in je Meta-titel
  2. Herhaal je keyword in je content.
  3. Chloë’s blog heeft 3000 andere websites die naar haar linken (backlinks)

SEO tip 1 voor een fashion blogger: keywords in Meta-titel

Chloë gebruikt het Nederlandse woord [Mode Blog] in plaats van [Fashion Blog] in haar Meta-titel. Je kunt zien wat je meta-titel is door met je muis over het tabje, bovenaan in de browser te gaan. Dan komt er een geel veld tevoorschijn met je Meta-titel. Bij Chloë is het dus: [Mode blog van fashionista Chloë].

De Meta-titel is ook de titel die je in de Google zoekresultaten terugziet. (zie hieronder de paarse titel)

Omdat het woord MODE een vertaling is van FASHION, laat Google toch dit zoekresultaat hier zien. Oftewel Google ziet ook zeker synoniemen of vertalingen. Echter, is het handiger om ook het woordje FASHION te gebruiken in je Meta-title om nog hoger in de zoekresultaten te komen, wanneer gezocht wordt op [FASHION BLOG].  Een meta-title kan worden veranderd in WordPress door bijv. SEO plugin van Yoast te gebruiken.

Waarom liever FASHION BLOG dan MODE BLOG? Omdat zelfs in Nederland meer mensen zoeken op [Fashion Blog] dan op [Mode blog]. Onderstaande kun je onderzoek door dit te bekijken in de Google Adwords zoekwoordplanner.

seo_tips_fashion_blogger

SEO tip 2 voor een fashion blogger: gebruik je keywords in je content.

Chloë gebruikt op de homepage van haar blog vaak het woord [FASHION] ook in elementen zoals alternatieve teksten van afbeeldingen of headings (kopjes). (Over alle elementen volgt spoedig een nieuwe blog of bekijken de SEO online training). Het aantal keer dat ze [FASHION] laat terugkomen overschrijdt niet de maximale hoeveelheid van 3 – 5% van het gebruik van een keyword (-set). Je kunt dit bijvoorbeeld checken door de tekst van je website te kopiëren en te plakken in wordcounter. Dan zie je aan de rechterkant welk percentage aan woorden je op de pagina gebruikt.

SEO tip 3 voor een fashion blogger: backlinks naar je blog

Backlinks zijn links van andere websites die doorlinken naar jouw website/blog. Hoe meer links je krijgt naar je website, hoe waardevoller je zult zijn voor Google. Als fashion blogger is dit heel makkelijk te bereiken. Als je goede content hebt, zullen mensen sneller je link op hun eigen website plaatsen. Het beste is om het zo natuurlijk mogelijk te doen dus dat er artikelen over jou geschreven worden en dat men daarin naar jou linkt. Maar je kunt het ook iets ‘onnatuurlijker’ doen. Dan is het handig om aan website-eigenaren te vragen of jouw link op hun pagina kan staan. Je kunt ook proberen om op portals te komen zoals:

Lookbook.nu
mode.com/glam
Post free classified ads
of vraag jouw vrienden/fans of het op hun website kan (voorbeeld van blogger Chloë)

Als je meer SEO tips wilt, kan je met deze SEO online training beginnen, om meer te leren over keywords en waar je de keywords kan plaatsen.