Het websitebezoek van onze klant Hart voor Geboorte is flink gestegen sinds we zoekwoorden onderzoek en de SEO basisprincipes toepasten samen met de SEO-strategie die we voor haar hebben uitgestippeld. De groei is te zien in de onderstaande screenshot van Google Analytics.

zoekwoord-onderzoek

Begin juni begonnen wij met het toepassen van SEO. Er is sinds die tijd een een duidelijke groei te zien in het websitebezoek (en een kleine daling ivm de vakantieperiode aan het einde). Ben je benieuwd hoe wij deze groei realiseerden en hoe je dit ook kunt doen voor jouw website? In dit artikel geven we enkele praktische SEO tips die we bij een klant hebben doorgevoerd.

SEO tip zoekwoorden onderzoek

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een selectie van effectieve keywords te gebruiken. Deze worden in het Nederlands zoekwoorden genoemd. Vervolgens kun je deze keywords neerzetten op belangrijke plekken binnen de website, zoals de zojuist besproken koppen en de titels van pagina’s. Maar hoe bepaal je welke keywords effectief zijn? Hiervoor doen we onderzoek met de Google keyword planner. De Hart voor Geboorte website gebruikte eerst de term “cursus bevallen”, terwijl er tien keer vaker wordt gezocht op “zwangerschapscursus”. Het loont dus zeker om zoekwoorden onderzoek te doen.

SEO tip basisprincipes

Google let bij elke website op specifieke punten om de volgorde van websites in de zoekresultaten te bepalen. Hoewel een deel van deze punten geheim is, weten we wel van een aantal punten dat deze belangrijk zijn voor Google. Één hiervan is het gebruik van koppen. Vooral de koppen van het eerste en tweede niveau (<H1> en <H2>) zijn belangrijk voor Google. Bij de Hart voor Geboorte website stonden er <H2> koppen bovenaan de pagina’s. Deze zijn veranderd in de code van het thema naar <H1> koppen. Google vindt de tekst van een <H1> kop namelijk belangrijker dan tekst in een <H2> kop. Deze wetenschap hebben we goed benut door belangrijke keywords in de kop te plaatsen.

 

Leer SEO & krijg tips tijdens een SEO privé sessie

Wil je op een simpele en concrete manier leren hoe jij jouw website op een simpele gestructureerde manier kunt optimaliseren voor Google? Maak dan een afspraak voor de SEO cursus privé 

This will close in 20 seconds