Wat is SEO content marketing?

Het betekent dat je bestaande content wordt verbeterd maar vooral dat je nieuwe SEO proof content maakt. Vooral content die bij je past. Het moet niet moeilijk zijn om de SEO content te maken. Anders wordt het een zware dobber om het vol te houden.

De perfecte manier om continu bezig te blijven met SEO content marketing is als je bijvoorbeeld vaak nieuwe producten toevoegt aan je webshop of je schrijft graag blogs die ook nog eens SEO proof zijn. Maar dat werkt niet voor iedereen dus je kunt ook denken aan het omzetten van je podcasts in korte blogs.

seo content marketing

Hoe kun je SEO content marketing makkelijk inzetten?

Het is vooral handig om zelf te bedenken wat je makkelijk afgaat. Schrijf je graag blogs of vind je het geen probleem om af en toe eens een video te maken. Schrijf daar dan wat SEO proof content omheen en je bent al super goed bezig.

In onze SEO content marketing abonnementen helpen we je bij de creatie van nieuwe content. Maar we maken ook bestaande content SEO proof. Bovendien kijken we naar hoe de techniek van je website in elkaar zit. Wat kan er dan mis zijn?

Voor een goede SEO content marketing is het bijvoorbeeld handig dat:

  • Je content voor de juiste taal wordt neergezet. Bijvoorbeeld als je schrijft in het Engels moet het ook wel in de engelstalige browsers hoog komen en niet in de Nederlandse. Daarvoor heb je dan vaak een Nederlandse versie van de website. Heel vaak staat dit verkeerd ingesteld in de code.
  • Je sitemap is aangemeld bij de Google Search Console.
  • Er niet teveel ‘duplicate content’ op je website staat. Dus dat er meerdere pagina’s zijn met dezelfde inhoud. Dan gaat Google sommige versies gewoon niet indexeren. En dat kan dan juist de verkeerde versie zijn die je juist niet hoog in Google wilt hebben die er dan wel staat.
  • Of dat elke pagina rankt voor hetzelfde keyword maar geen enkele pagina doet het echt goed.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van technische problemen die we ook gaan opsporen en oplossen.

Maar.. binnen SEO content marketing willen wij het liefst zo snel mogelijk groei zien. Dus we gaan altijd tegelijkertijd ook enkele parels van content schrijven en voorstellen. Die binnen korte tijd al hoog kunnen scoren in Google.

Lijkt dit je wat? Check out onze SEO content marketing abonnementen