“Mijn podcast heeft maar weinig luisteraars”

Van Podcast naar blogs & socials:  repurposing content

Een ondernemer vertelde me onlangs: “Mijn podcast heeft maar weinig luisteraars.” Ze had enorm veel tijd en energie geïnvesteerd in het maken van waardevolle content, maar het gewenste publiek leek maar niet te komen.

Maar wanhoop niet! We hebben een slimme oplossing bedacht, repurposing van de content. Zo haal je het maximale uit jouw podcasten. Hier zijn de stappen die kunt nemen.

Repurposing content op een relaxte manier: van podcast naar geschreven tekst

Stap 1: Transcriptie van de podcast

Ten eerste hebben we de podcast automatisch getranscribeerd. Hierdoor ontstaat er een tekstversie van de podcast die gemakkelijk kan worden bewerkt en gedeeld.

Stap 2: Samenvatting of lopende tekst door ChatGPT

Vervolgens hebben we de transcribed tekst samengevat met behulp van ChatGPT. Dit zorgt voor een heldere en lopende tekst die de kern van de boodschap behoudt.

Stap 3: Persoonlijke touch over je content

Als ondernemer giet je vervolgens je eigen unieke saus over de tekst. Hierdoor wordt het geheel nog persoonlijker en past het perfect bij haar merk en stijl. Vooral als je ook nog eens weet hoe je jouw publiek aan je weet te binden met een mega plakkend sausje. Daarover later meer… De volgende stap in repurposing content is het vindbaar maken in Google.

Stap 4: SEO-vriendelijk maken – geeft het repurposing van je content kracht

Daarna hebben we grondig zoekwoordonderzoek uitgevoerd en de tekst SEO-proof gemaakt. Hierdoor is de content optimaal vindbaar voor zoekmachines.

Het resultaat? Een blog die kan worden gebruikt voor verschillende posts op social media. Deze slimme strategie maakt jouw podcast mega-efficiënt en maximaliseert de impact van jouw content.

Je hoeft je niet langer zorgen te maken over het aantal luisteraars van je podcast. Dit is dé manier om waardevolle content te creëren en om te zetten naar geschreven materiaal voor al jouw platforms.

Dus waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan en jouw content naar een hoger niveau tillen!