Als je op WordPress berichten of pagina’s aanmaakt en hierbij accepteert dat bezoekers reacties kunnen achterlaten, dan is de kans groot dat er af en toe spam tussen zit. Bij het opmerken van zo’n type reactie, kun je deze het beste direct verwijderen zodat het geen schade oplevert.

Om deze reden ga ik je uitleggen hoe je een reactie kunt verwijderen op de correcte wijze, zodat deze echt permanent verwijdert is uit je website database.

Voor deze post heb ik een nep reactie aangemaakt om bij wijze van spreke te laten zien hoe de handelingen moeten gebeuren.

Stap 1

Login op WordPress.

Klik vervolgens op het kopje reacties.

Stap 2

Nu zie je als goed is allerlei diverse reacties, als je nou echt op zoek bent naar een specifieke reactie dan kun je deze bij “reactie zoeken” invullen. In mijn geval was dat niet nodig, omdat de reactie gelijk bovenaan stond omdat het de nieuwst geplaatste reactie was.

Stap 3

Ga nu met je muis op de reactie staan en klik op verwijderen. Je kan ook op de reactie klikken om de reactie in te zien en vervolgens in de doorverwezen pagina op naar de prullenbak verplaatsen te klikken.

Mocht je meerdere reacties willen verwijderen, dan vink je het vakje naast alle ongewenste reacties aan en klik je bovenin op acties en dan vervolgens op naar de prullenbak verplaatsen en dan op uitvoeren.

Stap 4

Nu zie je dat er een melding verschijnt nadat je de reactie hebt verwijderd. Klik nu vervolgens op prullenbak.

Stap 5

Nu je bij de prullenbak bent zie je al je verwijderde reacties hier staan, maar goed je wil ze dus waarschijnlijk permanent weg hebben. Dat doe je door de berichten ie je weg wilt aan te vinken en dan op permanent verwijderen te drukken. een handigere manier is de prullenbak leegmaken knop drukken maar dan is ook daadwerkelijk alles uit de prullenbak gegooid.

Stap 6

Als je de optie Prullenbak leegmaken hebt gedrukt krijgt u een melding waarop staat dat de prullenbak leeg is. Mocht je maar 1 of een aantal hebben verwijderd dan krijg je geen melding in beeld. Als goed is heb je nu alle reacties die ongewenst waren permanent verwijderd en weet je nu ook hoe je reacties permanent kan verwijderen.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze blogpost. Reacties,
commentaar en vragen zijn altijd welkom.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme