Sanny Visser schrijft veel over eten en blogt hierover vanuit Amerika. Zij is sinds kort geëmigreerd naar North Carolina en heeft, in een korte tussentijd dat ze in Nederland was, een cursus WordPress gevolgd.

photo (3)

Mijn naam is Sanny Visser, 28 jaar en op dit moment woon ik in North Carolina. Ik werk als copywriter voor reclamebureaus en schrijf ik in mijn vrije tijd verhalen die over allerlei dingen gaan, maar bijna altijd iets met eten te maken hebben.

Waarom schrijf je voornamelijk over eten?

Ten eerste: eten vind één van de belangrijkste en leukste dingen in het leven. Er zijn zoveel gerechten die ik ooit at en me nog herinner tot op de dag van vandaag. Zonder lekker eten (en drinken! Vergeet vooral wijn en lekkere biertjes niet) is het leven toch maar saai? Acuut depressief word ik van eten dat is gemaakt zonder enige liefde of – een vreselijk woord, maar kom maar ’s met een vervanger – passie. Dan maak ik het liever zelf. En andere reden is dat er altijd een verhaal achter bevlogen mensen zit, en dat geldt zeker voor de meeste koks, goede bakkers, wijnmakers, worstenmakers etc..

Ook dàt maakt het interessant.

 

 

Is dit ook waar je je eten mee verdiend?

Ha! Het liefst word ik natuurlijk een mega-bekende foodblogger zodat ik allerlei gratis samples toegestuurd krijg. Van de nieuwste bitterbal tot kaviaar. Op dit moment verdien ik mijn geld voornamelijk met commerciële copywriting klussen. Ook leuk, want  schrijven is nooit vervelend om te doen. In mijn vrije tijd maak ik artikelen waar ik niet voor word betaald, maar die ik wel op papier – of eigenlijk mijn website – móet zetten.

Wat vind je van Amerikaans eten ten opzichte van het Nederlandse eten?

Amerika is een land van uitersten en het stereotype beeld van de Amerikaan met een hamburger klopt vaak niet. Ja, er zijn hier hele dikke mensen en heel veel fastfood restaurants, maar er zijn ook grote tegenbewegingen die een stuk actiever lijken te zijn dan in Nederland. Als je biologisch, vegan, authentiek, supergezond, fusion of wat dan ook wilt eten kun je in de grotere steden echt je hart ophalen. Veel trends beginnen vaak in de VS en gaan dan pas naar Europa. Zoals de hippe supermarkt à la Marqt. De meeste (betere) supermarkten hier hebben allang uitgebreide uitleg over waar het eten vandaan komt, veel informatie over de ingrediënten, een grote ‘sample’-hoek waar je allerlei lekkers kunt proberen en, ook belangrijk, áltijd schone toiletten. Boodschappen wordt een soort leuk op die manier. Overigens ben ik nu in het zuiden van de VS en daar is het eten vrij uniek: grits, biscuits & gravy, hush puppies, hash browns… nooit van gehoord? De Noordelijke helft van de VS ook niet. Lekker? Laten we het erop houden dat je ermee moet zijn opgegroeid.

 

Heeft je nieuwe WordPress website je gemotiveerd om meer te gaan bloggen/schrijven over je passie?

Zeker! Een mooie website helpt enorm. Nu ben ik echt blij met mijn site en dat motiveert om meer in mijn vrije tijd te schrijven.

wordpress_cursus_amsterdam_customizd_blog_over_eten_sanny_visser

wordpress_cursus_amsterdam_customizd_blog_over_eten_sanny_visser2-1080x863