Pinterest afmeting 2018

Pinterest heeft de manier waarop de afbeeldingen te zien zijn wat veranderd. Het kan zijn dat een afbeelding op pc prima werkt, maar op mobiel wordt verkleind of afgeknipt. Volgens Pinterest zelf is de ideale afmeting van je afbeelding 2:3, voorheen was dat 736×1104 maar sinds een paar maanden terug is dat nog maar 564×846. De beste Pinterest afmeting 2018: 600×900 pixels.

pinterest afmeting formaat 2018

Hoezo deze pinterest afmeting?

Als je vaak op Pinterest zit dan ken je vast wel de lange afbeeldingen, ook wel ‘giraf pins’. Eén lange afbeelding waar veel informatie in kan. Goed voor een infographic of voor meerder afbeeldingen in een collage. Nu worden te lange afbeeldingen snel afgeknipt door Pinterest waardoor een hoop nuttige informatie verloren kan gaan. De beste afmetingen zijn nu vierkant of twee keer zo lang als breed. 

  • Portret Pinterest afmeting: 600×750 pixels of 4:5. Ook geschikt voor Instagram
  • Vierkant formaat: 600×600 pixels of 1:1. Ook geschikt voor Instagram
  • Beste optie volgens Pinterest afmeting: 600×900 of 2:3.
  • Lange Pinterest infographics die geknipt worden: 600×1260 of 1:2.1

Je kunt je afbeeldingen op een ander formaat maken via Canva.com.

Het is natuurlijk het slimste om afbeeldingen te gebruiken die in zijn geheel op de Pinterest feed te zien zijn. Maar, mocht je een grote infographic willen gebruiken, dan hoeft deze niet per se aan de ideale afmetingen te voldoen. In een inforgraphic wil je meestal namelijk meer info kwijt, dan is het zonde als je dat niet kan door ruimtegebrek. Je afbeelding wordt dat weliswaar verkleind op de feed, maar als er echt relevante informatie in staat, zullen mensen er alsnog wel op klikken om de gehele afbeelding te zien.

Wil je ook weten wat de beste afmeting is voor een Instagram Story of een Twitter afbeelding?

 

 

pinterest afmeting 2018

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.