Photoshop. Iedereen is inmiddels wel bekend met het programma dat Abode in 1990 op de markt bracht. Het programma wordt door veel mensen gebruikt om op de computer foto’s en ander beeldmateriaal te bewerken. Programma’s zoals Photoshop en After Effects zijn niet meer weg te denken uit het leven van grafisch vormgevers en andere creativelingen. Maar hoe en waar moet je Photoshop updaten?

 

Photoshop updaten

Inmiddels komt Abode bijna jaarlijks uit met nieuwe versies van Photoshop. Maar niet alleen Photoshop krijgt een update, ook de andere programma’s in de Creative Cloud van Adobe krijgen een nieuwere versie. Zoals Indesign, Muse en Premiere Pro.

 

Waar kan je de update vinden?

Het updaten is niet moeilijk, maar je moet net even weten waar je het vinden. Het zit namelijk wel een beetje verstopt. Volg de onderstaande stappen om je Photoshop (of ander programma van Adobe) makkelijk te updaten. Ik update de versie vanaf een MacBook. De eerste stap kan hierdoor verschillen.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

Stap 1: zoeken

Zoek in de balk boven in je scherm naar het logo van Adobe en klik hierop. Mocht dit op jouw computer niet kunnen ga dan naar ‘zoeken’ en type ‘Creative Cloud’ in, dan zou je er ook moeten komen.

Photoshop updaten

Stap 3: Bijwerken

Nu krijg je het volgende scherm te zien. Hierop staan alle programma’s die bijgewerkt moeten worden. Bij mij is dit alleen Muse op het moment. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op ‘bijwerken’ klikken en de update begint.

Photoshop-updaten

Stap 2: programma’s

De Creative Cloud van Adobe opent, je krijgt nu een overzicht van alle programma’s die gedownload zijn. Het kan zijn dat van sommige programma’s meerdere versies gedownload zijn, dit is geen probleem. Ga naar ‘updates’.

Photoshop-updaten

Stap 4: Wachten

Je hoeft alleen nog maar even te wachten dat de update klaar is. Dit duurt maar een paar minuten. Als de download klaar is, is de nieuwe versie meteen klaar voor gebruik. Nu weet je voor de volgende keer waar je de update kan vinden.

Photoshop-updaten