Er zijn verschillende manieren om een PDF weer te geven in een website, maar de PDF opent altijd in een pagina. Een PDF is niet een plaatje en kan zich ook niet zo voordoen. Als je een plaatje van je PDF wilt maken dan zul je dit dus op een andere manier moeten doen, dit leg uit nadat ik het als text-link heb uitgelegd.

Hoe voeg je een PDF toe als een text-link in WordPress?

Stap 1  |  Zet je cursor op de plek waar je de link naar de PDF wilt hebben.

Stap 2  |  Klik linksboven op de knop ‘Media toevoegen’

PDF invoegen WordPress

Stap 3  |  Klik op ‘Bestanden uploaden’ (A)

PDF_bestand_uploaden

Stap 4  |  Klik op Bestanden Selecteren (B)

bestand_selecteren_van_computer

Stap 5  |  Verander de titel indien gewenst (D) en klik vervolgens op ‘Invoegen in bericht’

 

 

 

titel_pdf_wijzigen_invoegen_wordpress_pagina 

Stap 6  |  Zorg ervoor de de PDF opent in een nieuw venster.

Zet je cursor midden midden in de link die is verschenen bijv bij mij: Planoesquematicoespanol

En klik vervolgens op

Screen Shot 2015-04-10 at 12.16.05

En vink aan: ‘Open link in een nieuw venster/tab’ en klik vervolgens op ‘Bijwerken’.

pdf_openene_in_nieuw_venster

Stap 7  |  Klik rechtsboven op ‘Bijwerken’ of ‘Publiceren’ van je page of pagina om de invoeging van deze PDF op te slaan.

Bijwerken opslaan pdf pagina


 

Wil je een afbeelding laten linken naar een PDF-bestand?

Stap 1  |   Afbeelding van PDF maken: Wanneer je je PDF bestand hebt geopend kun je een afbeelding maken van de PDF door er een Screenshot van te maken. Op de Mac (Apple computers) kun je dit doen door SHIFT + CMD (appeltje) + 4 in te drukken. De cursor van je muis verandert in een plus-teken. Met dit plusje klik en sleep je van de meest linkerbovenhoek van de PDF (exclusief het programma) naar rechtsonder (of het beeld dat je eruit wilt ‘knippen’). Vervolgens is het beeld voor je geknipt en hoogstwaarschijnlijk op je bureaublad geplaatst.

Stap 2  |   Afbeelding uploaden: Vervolgens ga het plaatje uploaden en zet je het plaatje op de plek waar je deze wilt hebben in je website.

Stap 3  |   PDF uploaden: Als laatste moet je nog het PDF-bestand uploaden en als link ‘achter’ de afbeelding hangen.

Je gaat naar je mediabibliotheek en voegt een nieuw bestand toe en upload de PDF.

Schermafbeelding 2013-01-15 om 12.13.11

Klik vervolgens op bewerken.

pdf_bestand_url

De URL van de PDF kopieer je. Deze URL heet ‘Bestand URL’ . In de nieuwste versie van WordPress vind je deze aan de rechterkant.

4. link aan afbeelding linken: Vervolgens ga je terug naar de pagina waar het plaatje staat die de link van PDF met zich mee moet krijgen. Je klikt op het plaatje en vervolgens klik je op het slotje. Er opent zich een pop-up scherm om een link in te voegen.linkinvoegen2

Plak hier de link in van de PDF die je hebt gekopieerd (deze staat als het goed is nog op je klembord). Vul een eventuele titel in en vink aan, “Open link in een nieuw venster” en vervolgens op “link invoegen”.

Sla de pagina op en je hebt een plaatje dat klikbaar is en verwijst naar de bijbehorende PDF.

Een PDF SEO proof maken? Daar kun je meer over lezen in deze blog

Let op: PDF moet niet te groot zijn. Als je de aangekochte versie van Adobe reader hebt, dan kun je je PDF opslaan als Optimized version en dan is de PDF kleiner en vaak beter te gebruiken voor het web.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.