Het kan wel eens voorkomen dat je niet meer tevreden bent over een pdf-bestand en hierin pagina’s wil aanpassen. Een pagina uit pdf verwijderen klinkt moeilijker dan dat het is. Met een paar simpele trucjes kun je pagina’s toevoegen, verwijderen en zelfs verplaatsen in een pdf-bestand. Hoe je dit doet gaan wij je uitleggen.

pagina uit pdf verwijderen

   

Pagina uit pdf te verwijderen via Mac

Je hebt veel verschillende programma’s en websites waarmee je een pagina uit pdf kunt verwijderen. Via je Mac gaat dit erg makkelijk. Je opent het pdf-bestand dat je gaat bewerken in het programma ‘voorvertoning’. Daarna kun je het volgende stappenplan volgen om een pagina uit pdf te verwijderen.

  1. Klik op ‘weergave’ en vervolgens op ‘miniaturen’.
  2. Ga naar ‘contactvel’
  3. Nu kun je de pagina kiezen die je gaat verwijderen
  4. Selecteer de juiste pagina en klik dan op delete

Pagina uit pdf verwijderen via Adobe

Wanneer je een pagina uit pdf wilt gaan verwijderen en je hebt geen Mac is Adobe een handig programma om dit mee te doen. Je opent het pdf bestand in het programma Acrobat DC. Daarna hoef je alleen maar onderstaande stappen te volgen en dan kun je super makkelijk de juiste pagina verwijderen.

  1. Ga naar ‘gereedschappen’ en klik dan op pagina’s indelen
  2. Nu kies je de pagina of pagina’s die je wilt verwijderen
  3. Daarna kun je in de tweede werkbalk kiezen voor de optie ‘verwijderen’

Pagina uit pdf verwijderen

Pagina uit pdf verwijderen via handige website

Heb je geen Mac en geen Adobe? Dan is er nog een hele handige manier voor het verwijderen van een pagina uit pdf bestand. Je hebt honderden websites die namelijk gratis en super makkelijk een pagina uit pdf verwijderen. Het is belangrijk om een veilige website te kiezen waar je het pdf bestand kunt uploaden. Je sleept heel handig het pdf-bestand naar het juiste veld en dan kies je de pagina’s die je wilt verwijderen door op het prullenbak pictogram te klikken. Hier zie je een van deze websites.

Nu heb je verschillende opties gelezen over het verwijderen van een pagina uit pdf. Je kunt zelf een van de drie opties kiezen en dan het stappenplan volgen. Zo heb je binnen no time een nieuw pdf-bestand met de juiste pagina’s. Wil je meer weten over pdf-bestanden, zoals hoe je een pdf in een WordPress pagina plaatst? Lees dan meer tips van Minimalist Marketing.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme