Niche producten zijn producten die niet voor iedereen zijn bedoeld maar slechts voor een kleine groep mensen. Dit kan zijn omdat die kleine groep mensen dit alleen nodig heeft zoals bijvoorbeeld ouderen met een leesbril. Of omdat het alleen voor vrouwen is bedoeld niche producten voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Yoni tampons.

Interessante niche producten voorbeelden

De meeste niche producten kun je al snel indelen update ze gericht zij op bijvoorbeeld, vrouwen, mannen, jongeren of honden-eigenaren. Hierdoor is het wel makkelijker om deze producten goed te marketen want je kunt ze beter ‘targeten’ oftewel vinden met je Facebook advertenties of je kunt met Instagram alleen maar hondeneigenaren volgen.

Nu wil ik juist niche-producten voorbeelden laten zien die net weer een stapje verder gaan want juist die voorbeelden zijn inspirerend.

 1. Niche producten: SMPL-skin-care
  natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten

  niche producten voorbeeldenDe producten zijn gericht op een doelgroep die geen overbodige troep op hun huid wil smeren maar alleen maar het noodzakelijke. De tagline van deze niche producten is ‘Leave out the unneccessary’.

 2. Niche producten: Noumenon
  Duurzame mode streetstyle

  niche producten voorbeelden noumenon

  Een mooi voorbeeld van een niche product is het merk Noumenon. Oprichtster Dena Simaite had het idee om ethisch en esthetisch met elkaar te combineren. Vooral om ‘cruelty-free’ te zijn en ze geeft oude stoffen weer een nieuw leven met haar niche producten. De duurzame mode lijkt vooral gericht op een jongere doelgroep die dezelfde waarden hebben.

   

 3. Niche producten – touwdesign
  honden producten van touw

  niche product hond voorbeeld
  Éen van de laatste niche producten voorbeelden die ik wilde laten zien is een website met alleen maar producten gemaakt van touw voornamelijk voor honden. Het ziet er mooi en eenvoudig uit. Zo kun je via Instagram makkelijk een strategie opzetten om goed gevonden te worden.

Niche producten zijn niet alleen maar handig zodat je beter marketing kunt doen. Vaak heb je er ook meer gevoel mee omdat je het echt maakt voor een doelgroep die dichtbij je staat. Het is ook makkelijker om te bloggen voor een niche groep want je weet veel beter wat hun behoeftes zijn of waar ze naar op zoek zijn.

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.