Moeilijke keuzes maken in je leven en in je business is geen kattepis. En vooral het blijven staan bij die keuze en volhouden is nog moeilijker. Hoe maak je een keuze wat makkelijker? Welke methodes kunnen je hierbij helpen?

Schrijf je keuzes op

Ik ken mensen die steeds weer de keuzes die ze willen maken opnoemen en in hun hoofd houden. Dat is heel onhandig. Net als een glas water dat je in je hand houdt. Dat wordt op den duur zwaar doordat je het niet even neerzet maar steeds blijft vasthouden. Terwijl als je het even opschrijft… even uit je hoofd laat glijden. Kan je weer met een frisse blik naar je keuze kijken. Het liefst dus ook echt met pen en papier.

Maak eerst een ‘softe’ keuze

Dit wil niet zeggen dat je de keuze al maakt maar ga eerst eens bedenken alleen aan een keuze denken. Laat de andere keuzes eventjes weg. Doe dit een week en kijk wat er allemaal omhoog komt aan obstakels. Bijvoorbeeld als je een business keuze maakt waarbij je je doelgroep focussed op een niche bijvoorbeeld alleen maar trainers en opleiders. Wat gebeurd er in die week wanneer je werkt met trainers en opleiders. Krijg je er energie van? Waarom zou je juist hen kunnen helpen? Of waarderen ze je eigenlijk niet heel erg.

Op basis van een ‘softe’ mentale keuze in je hoofd, kun je vaak na een week beter besluiten of het ‘m wordt of niet. Terwijl als je steeds switched in je hoofd, dan maak je je beslissing niet gefocussed genoeg.

Doe een week later hetzelfde voor de andere keuze optie die je hebt.

Tune in op je gevoel

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan om te weten wat je hart echt wil. Want je hebt in je leven zoveel dingen meegemaakt, dat dit de weg naar wat je echt voelt in de weg staat. Je bent geneigd om een oplossing in je computer te vinden, buiten jezelf. Maar vaak zit het echte antwoord in jezelf. Bij je gevoel. Daar kom je alleen maar bij door eventjes de stilte op te zoeken. Dit kan zijn op je meditatiekussen of een wandeling in het bos. Waar jij ook maar enigszins alleen je eigen ademhaling kunt horen.

moeilijke keuzes maken in het leven business

Samen een moeilijke keuze maken

Blijf je het lastig vinden om deze moeilijke keuze te maken in je leven of in je onderneming? Dan kan het helpen om er hulp bij in te schakelen. Want het zal ervoor zorgen dat jij je meer verantwoordelijk voelt bij de keuze die je samen maakt. De keuze krijgt meer draagkracht en je kan er daardoor ook krachtiger voor kiezen en voor gaan staan.

Tijdens een business decision sessie kan ik ook samen met jou een bepaalde beslissing voor je onderneming, in je werk of gewoon in je leven 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.