Minimalistische fashion brands

Vaak vragen mensen mij hoe ik aan mijn minimalistische doch kleurrijk kledingstijl ben gekomen. Het vinden van mijn eigen stijl is een proces geweest van jaren, maar een kleuradvies heeft hier zeker aan bijgedragen. Inspiratie haal ik eigenlijk niet vaak uit magazines maar wel van Pinterest. Maar de aanschaf van mijn kleding doe ik vaak bij verschillende minimalistische fashion brands (het liefst ook duurzaam). Ik zet enkele van mijn favoriete minimalistische fashion merken op een rij.

ISABEL MARANT

minimalist merken fashion brands isabel-marant​Het merk van Isabel staat vooral voor stoer en met veel minimalistische items. Ook kun je een outfit hebben met veel kleur en design maar toch minimalistisch laten ogen. Van Isabel Marant heb ik een jasje waar ik in ben gegroeid. Het legergroen jasje in een soort Japanse kimono-achtige stijl.

 

ANINE BING

minimalist shoes brand fashion-anine-back-slingback-blueDeze minimalistische fashion brand heeft een lekker edgy touch met een vintage feeling. Anine Bing haar blue slingback staat echt op mijn ‘want’-list.

  

 

JESSE KAMM

minimalist merk fashion brands jesse kammHelaas heb ik nog geen ‘Kamm pants’ in mijn collectie. Daar zal ik nog even voor moeten sparen. Jesse inspireert mij al erg lang. Haar levens- en business stijl zijn ongekend. Zij zorgt ervoor dat ze een paar maanden per jaar hard werkt en een paar maanden kan surfen met haar gezin. Haar kleding is minimalistisch en met liefde gemaakt in de USA.

FILIPPA K

brands duurzaam minimalistischFilippa K is een duurzaam modemerk in tijdloze stijlen ontworpen met Scandinavisch minimalisme. Het merk is in Filippa K is een duurzaam modemerk dat een verantwoorde oplossing biedt voor moderne mode, in tijdloze stijlen ontworpen met Scandinavisch minimalisme opgericht door Filippa Knutsson. Een ongekend elegante vrouw die als een van de eersten vooral staat voor de basics die lang meegaan en waar je trots op bent. Ik heb een broek en een colbert van haar. De broek heb ik al wel 8 jaar en is nog                             steeds erg mooi.

ELEMENTYWEAR

Europese minimalist fashion brand polish transparent merkenElementywear, een Pools minimalistische merk waar je alles van wilt hebben, want ze zijn ook nog eens super transparant en duurzaam. Transparantie is een van hun belangrijkste waarden dus bij elk product staat ook wat de productie kost en wat zij zelf er aan overhouden. Dat geeft echt een betrouwbaar gevoel en je gunt het deze minimalistische fashion brand zeker om een ‘piece’ bij hen te kopen.

AMERICAN VINTAGE

minimalist fashion brands american-vintage merkEen minimalistische fashion brand met fijne zachte stoffen. American Vintage hangt hun collectie vaak op kleur waardoor ook hun winkels erg minimalistisch ogen. Dit vind ik erg fijn om bij te winkelen omdat ik vooral winkel op kleur. Na een kleurenanalyse weet ik welke kleuren het beste bij mij passen. Bovendien kies ik elk seizoen van welke kleur ik alleen maar iets mag kopen.

 

SOP AMSTERDAM

mininalistische merken fashion kledingmerkenEen elegant minimalistisch, duurzaam en Nederlands kledingmerk is SOP Amsterdam. Opgericht door Stefanie Paulis, de elegantste vrouwen van Nederland. Staat o.a. voor ‘Create styles that last a lifetime’.

 

Minimalistische fashion brands Vintage shopping Bij lena library

Vintage shopping. Het heeft vaak een goed oog nodig, maar wanneer je iets vindt heb je vaak ook wat. Vintage shoppen is voor de duurzame minimalist fantastisch, voor een fijn colbert bijvoorbeeld. Mijn Filippo K colbert heb ik hier gekocht en Kings of Indigo broek heb ik bij hen aangeschaft nadat ik het eerst had geleend. Bij een vintage winkel kan je als minimalist terecht, het is goed voor de portemonnee en voor het milieu. Do I need to say more?

Minimalistische fashion brands waar ik shop voor basics of enkele kledingstukken die meer seizoensgebonden zijn of trendy.

COS

COS is een merk dat zich bezig houdt met duurzame stoffen en tijdloze draagstukken. Het behoort ook tot de iets hogere prijsklasse, maar omdat het lang mee gaat, heb je wel een kledingstuk voor een lange tijd. Zakelijk en casual zijn woorden die goed bij COS passen, maar door een creatieve ingeving kan je het stijlen zoals je wilt.

Uniqlo

Uniqlo hoort echt bij de minimalist fashion brands, niet alleen door hoe het er uitziet, maar ook op de manier hoe het geproduceerd wordt. Er wordt gefabriceerd met een gelimiteerde productie en het wordt gemaakt van goed materiaal. Gewoon lekker simpel, goed voor het milieu en toch super leuk.

 

Minimalistische fashion ontstaat ook door de manier hoe je het draagt, uiteindelijk bepaal jij jouw stijl!

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme