Instagram, een app die niet meer weg te denken is. Niet uit het dagelijkse leven en ook niet uit het leven van bedrijven, groot of klein. In de tien jaar dat Instagram bestaat en is het flink gegroeid. Van een app waarop vroeger iedereen zijn “outfit of the day” deelde, is het nu een platform waarop bedrijven hun nieuwe producten laten zien, contact hebben met klanten en doen aan klantenbuilding.

Stel, je hebt een eigen onderneming en gebruikt Instagram voor de promotie van jouw diensten. Dan heb je hoogst waarschijnlijk een open profiel zodat iedereen meteen jouw content ziet en je makkelijk kunnen volgen. Maar iedereen met een open profiel heeft hier wel eens last van. Mensen (of bots) die je gaan volgen terwijl je dit eigenlijk niet wilt. Hoe moet je mensen verwijderen uit je volgers op Instagram?

verwijder volgers

Mensen verwijderen uit je Instagram volgers

Je hebt dus iemand in je volgers waarvan je liever niet hebt dat ze je volgen, maar daardat je profiel openbaar is, kunnen ze je gewoon volgen. Dit is hoe je deze mensen of bots weer verwijderd uit je volgers.

  • Ga naar je volgers op de app van Instagram. Via je desktop kan dit niet.
  • Nu krijg je een lijst van alle mensen te zien die jou volgen op Instagram, zoek het profiel op die je uit je Instagram volgers wilt verwijderen.
  • Klik op de button verwijderen.

Nu volgt het profiel dat je hebt verwijderd jou niet meer. Ze kunnen, zolang je een openbaar profiel hebt je altijd opnieuw volgen. Als je dit niet wilt, moet je deze accounts blokkeren.

 

Waarom bots uit je Insta volgers verwijderen

Bots zouden je niet zo snel opnieuw gaan volgen. En over het algemeen heb je er ook geen last van als ze je volgen. Ze reageren niet op je foto’s en liken deze ook niet, maar is toch een extra volger. Dit was toen Instagram net begon het enigste wat telde, het aantal volgers dat je had. Dit is tegenwoordig niet meer zo. Natuurlijk telt het nog steeds mee, maar wat nu veel belangrijker is dan het aantal volgers dat je hebt is de engament. En dan is het niet handig als je een hoop spookvolgers hebt.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.