In 2019 begon ik met gemiddeld 200 bezoekers per dag op mijn website. Dit bezoekersaantal groeide eigenlijk niet gigantisch in de afgelopen jaren. Wel elk jaar een groei van ongeveer 20% maar geen enorme stijgingen in meer bezoekers website. Tot ik er achterkwam dat ik in de verkeerde vijver aan het vissen was.
Mijn blogberichten zijn de afgelopen jaren eigenlijk altijd gericht geweest op 2 doelgroepen:
  • De mensen die hoger in Google willen komen
  • De WordPress beheerders die antwoorden zoeken op hun problemen.
Je kunt hierbij denken aan blogs zoals:

En don’t get me wrong, dit brengt mij zeker veel verkeer. En ik haal er hoge posities mee. Maar echt toffe pieken in mijn bezoekers website had ik nog nooit gezien.

meer bezoekers website

Meer bezoekers website door een nieuwe content strategie

Niet voordat ik mijn nieuwe content strategie ging inzetten. ‘Out of the box’ denken over mijn doelgroep. Niet te vast zitten in slechts dat aantal dat problemen heeft met SEO of WordPress…

Ik heb een nieuwe sub-doelgroep(en) uitgekozen. Iets waar ik zelf namelijk ook erg in ben geïnteresseerd. Een sub-doelgroep van online marketing die nog niet is uitgemolken. Een van deze sub-doelgroepen is Instagram.

Want veel Instagram specialisten zijn wel erg fanatiek op Instagram en delen wel content die heel relevant is, maar denken nog niet zoveel na over de optimalisatie van deze blogs. Daarom is dit een goede niche voor mij om mij op te richten. Want deze doelgroep is geïnteresseerd in online marketing. De doelgroep struggelt met Instagram marketing en leest dan waarom SEO veel meer bezoekers website kan opleveren.

Stappenplan meer bezoekers website voor jou

  1. Hoe uitgemolken qua content en SEO is jouw huidige doelgroep?
  2. Is er een sub-doelgroep waar je je op kunt richten waar nog minder over wordt geschreven?
  3. Schrijf minimaal elke week nieuwe content voor deze nieuwe doelgroep
  4. Maak het bloggen makkelijk door te schrijven over waar men naar op zoek is en optimaliseer je content
  5. Nog meer bezoekers website halen door ook social media te betrekken bij de content. Voor elke nieuwe content min. 2 posts.

Ok, als je toch al niet elke week content schreef is het super makkelijk om mee bezoekers website te halen. Maar vooral punt 4 is erg belangrijk. Want hoe kom je erachter waar men naar op zoek is.

Dit kun je allemaal leren in de online SEO cursus. En samen kunnen we gaan kijken hoe we meer bezoekers website voor jou kunnen behalen. Meestal is een verdubbeling binnen korte tijd te halen.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.