Als je bijvoorbeeld een kapper bent in Amsterdam dan wil je natuurlijk goed gevonden worden. In de Inspiration Thursday van afgelopen donderdag deel ik hoe je als kapper goed vindbaar kan worden door middel van marketing voor kappers. De concurrentie is namelijk groot als je in een grote stad als Amsterdam gevestigd bent.

Stap 1. Google Business

Meld je aan bij business.google.com. Je krijgt dan in je brievenbus een kaart waar een code op staat. Deze moet je bij business.google.com invullen en zo wordt de connectie gelegd tussen jouw werkplek waar je gevestigd bent en Google Maps. Op die manier zet je jezelf dus op de kaart. Maar daarnaast is het ook goed dat je de juiste termen op je website zet.

Stap 2. Marketing voor kappers

Om in Google Business hoog te komen moet je de juiste keywords op je website zetten, dit doe je door middel van marketing voor kappers. Als je een kapper in Amsterdam bent kan je op een pagina op je website het keyword ‘Kapper in Amsterdam’ neerzetten, maar eigenlijk zijn er teveel kappers in Amsterdam waardoor je niet goed gevonden wordt. Je moet nog kleiner gaan denken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • ‘Kapper Amsterdam West’ of ‘Kapper Amsterdam centrum’.
  • En wat nog beter is, is als je je straatnaam gebruikt.

Want de kapper waar ik naartoe ga is New Chapter Studio, haar naam is Rowan en zij zit aan de Overtoom. Er wordt namelijk heel veel gezocht op ‘Kapper Overtoom’ namelijk wel 390 keer.

Marketing voor kappers

Stap 3. Maak een aparte pagina aan met je locatie

Als je een aparte pagina aanmaakt waar je zo specifiek mogelijk neerzet wat je locatie is, bijvoorbeeld op je servicepagina (omdat daar veel mensen op komen) en in je URL, zal je al veel sneller gevonden worden. Als je ervoor kiest om je servicepagina te gebruiken zet dan bijvoorbeeld onder al je prijzen een kopje met ‘Kapper Overtoom’ en daaronder nog een stukje tekst over wie je bent als kapper en wat je stijl is. Zorg ervoor dat je minimaal 300 woorden gebruikt en dat het keyword minimaal in elke alinea 1 keer voorkomt voor een nog betere vindbaarheid.

Ik hoop dat jullie allemaal hard aan de slag gaan met jullie local SEO dit nieuwe jaar!

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.