Beter vindbaar worden op LinkedIn is heel erg handig. Vooral als je als professional wilt worden ingehuurd of als je een nieuwe baan wilt, is dit belangrijk. Maar waar begin je? Welke dingen zijn het meeste belangrijk om je Linkedin profiel te verbeteren. Hoe verbeter je je LinkedIn profiel. In enkele stappen leggen we uit hoe je dit kunt doen.

linkedin profiel verbeteren

 1. VERBETER JE LINKEDIN HEADLINE MET KEYWORDS

  Gebruik woorden in je LinkedIn headline waar op gezocht wordt en waar jij op wilt worden gevonden. Momenteel gebruik ik ‘Senior Marketing Consultant’ maar dit is ook wel eens alleen maar ‘SEO specialist’ geweest. Dus het hangt ervan af waar je op dit moment voor wilt worden ingezet.

 2. VERBETER JE LINKEDIN BESCHRIJVING MET KEYWORDS

  Zet deze keywords ook in je LinkedIn beschrijving zodat ook daar naar voren komt wat je doet. Niet alleen die belangrijkste keywords, maar hier mogen natuurlijk ook meer de details. Dus bij een Senior Marketing Consultant hoort bijvoorbeeld ook dat je weet hoe je Google Analytics kunt gebruiken, dus dat is zeker iets wat je er in kunt zetten.

 3. REVIEWS LINKEDIN

  Probeer zoveel mogelijk fijne reviews te verzamelen van professionals die jij hebt geholpen of waar jij voor hebt gewerkt. Je kunt ze eventueel al vragen om enkele woorden erin te gebruiken zoals Google Analytics of SEO als je daar ook op wilt worden gevonden als expertise.

 4. LINKEDIN VERBETEREN DOOR LINKS TOE TE VOEGEN NAAR JE WEBSITE (KEYWORDS IN LINKTEXT)

  Deze tip werkt ook weer terug naar je website. Je kunt in je profiel namelijk URL’s toevoegen en kies dan voor ‘Other’ in plaats van ‘Company’ en vul dan bij ‘Other’ bijvoorbeeld je pagina in waar jij het liefst wilt dat men op landt. Bijvoorbeeld heb ik er links in staan naar mijn SEO cursus met als Linktext ‘SEO cursus’. Zo word je ook in LinkedIn daar beter op gevonden.

 

Tijdens de online SEO cursus gaan we hier ook uitgebreid op in. Ook hoe je op social media beter kunt posten zodat je zelf beter vindbaar wordt met je eigen website in Google.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds