life coach nichesEr zijn zoveel life coaches dat een niche geen overbodige luxe is. Daarnaast zijn de meeste coaches coach geworden voor een reden. Ze zaten ‘vast’ op de Zuid-as in een kantoortuin en zijn losgebroken. Dan is hun niche meestal professionals die ook de ambitie hebben om niet langer in hun cubical te blijven maar uit te vliegen. Of dat ze leiderschapscoach worden om de professionals meer leiderschap te laten tonen binnen hun vakgebied.

Anderen hebben een burn-out gehad en zijn daardoor ervaringsdeskundigen. Hun niche is daardoor dat ze nu ‘burn-out’ coach zijn geworden.

Life coach niches komen meestal door ervaringsdeskundigheid

Het eerste wat je dus kunt bedenken om een niche te vinden als life coach is: waar ben ik al ervaringsdeskundig in? Wat is my ‘backstory’, waar kom ik vandaan, waar ben ik doorheen gegaan?

Of met wie heb ik al ervaring door hen te coachen. Zoals dat je een bepaalde branche van binnen en buiten kent. Zo is er een life coach die als niche heeft gekozen om medicijnen studenten te gaan coachen omdat ze zelf ook daarin geschoold is. Als oud-huisarts weet ze exact voor welke uitdagingen de studenten staan als ze bijvoorbeeld hun richting moeten gaan kiezen. Of als ze niet zeker weten of ze wel door willen met hun studie.

Brengen deze twee dingen je al meer richting een life coach niche?
1. Jouw ‘backstory’ waarbij je door iets ‘heen’ bent gegaan.

2. Je ervaring met een bepaalde doelgroep, dit kan zijn doordat je het zelf was of doordat je hen hebt gemanaged.

Als je hier niks mee kan, dan zijn er nog 2 andere mogelijkheden om je niche te vinden als life coach:

1. Je kunt een bepaalde manier van life coachen als jouw niche nemen. Denk aan ACT coaching.

2. Je kunt een bepaald resultaat dat je bereikt met je life coaching als niche nemen. Namelijk een specifiek probleem oplossen. Dit kan zijn ‘relatiecoaching’, burn-out coaching, business coaching (meer omzet) of bijvoorbeeld meer dieper ‘co-dependentie’.

Het helpt ook om te weten welke waarden jij hebt als mens, die je kunt doorzetten in je life coaching business om zo je niche te vinden.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds