De nieuwste tool van Instagram is Instagram Reel! Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen leuke, grappige of inspirerende videos van mensen. Het concept is vergelijkbaar met de app TikTok. Wat wij merken is dat met reels je veel meer bezoekers krijgt naar je Instagram account die je nog niet volgen! Dan zijn één van de vele voordelen om altijd de nieuwste tools van Instagram te gebruiken. Instagram Reel is momenteel de nieuwste en leukste tool, maar wat is het precies? En hoe werkt het?

Wat is een Instagram Reel?

Instagram reels zijn korte videos van 15 tot 60 seconden die je kan delen met je volgers. Het is een leuke manier om ander soort content te plaatsen dan dat je normaal via story of berichten op Instagram. Je kan meerdere videos opnemen om in één reel te doen. In je reel kan je verschillende effecten, filters en muziek doen. Als je een openbaar profiel op Instagram hebt kan iedereen op het platform je Reel bekijken.

Hoe werkt een Instagram Reel?

Je kan Reels bekijken van mensen, maar je kan ook zelf een reel maken. Belangrijk om te weten is dat je alleen Reels kan maken en posten via instagram op je telefoon. Alle Reels staan in de Instagram balk in het midden. Soms kunnen er ook Reels staan bij verkennen. 

instagram reels

Dit zijn de stappen om zelf een Instagram Reel te maken:

1. Ga naar je profiel pagina en klik rechtsboven op het plusje.


2. Klik nu op Reel.
3. Selecteer al je beelden. Je kan er voor kiezen om beelden te kiezen uit je filmrol (1) of nu een video te maken (2).


4. Knip en edit de beelden hoe jij het wilt.
5. Voeg effecten toe zoals: muziek, filters en teksten.
6. Klik op voorbeeld.


7. Bekijk je video en bewerk nog wat je veranderd wilt hebben. 
8. Klik op volgende, bedenk een caption en klik op delen.

Tips voor het maken van een Reel

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het maken van een Reel. Als allereerst als je een tekst plaatst zorg dat het ongeveer in het midden blijft. Dit moet omdat wanneer je de Reel deelt in je Instagram feed, Instagram de reel snijdt naar 4:5. Het volgende waar je aan moet denken is de Reel cover (thumbnail). Je kan dit namelijk veranderen net voordat je het deelt.

Hoe zet ik tekst op een Reel?

Het is heel makkelijk om tekst op je Reel te plaatsen. Na stap 6 krijg je hele filmpje te zien. Klik op je beeld en er verschijnt een tekst balk ( afbeelding 1). Je kan meerdere teksten plaatsen in je Reel en zelf bepalen wanneer ze in beeld zijn.

  1. Plaats alle tekst die je in je Reel wilt.
  2. Links onderin staan nu je teksten die je kan bewerken. (Afbeelding 2)
  3. Klik op de tekst  en schuif naar de plek waar je wilt dat je tekst begint en eindigt. (Afbeelding 3)

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3