Tegenwoordig geeft Instagram je online status weer. Mensen die jij volgt kunnen nu zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest op de app. Aan de ene kant handig, als je aan het chatten bent met een bedrijf bijvoorbeeld, dan heb je een inschatting hoe lang het kan duren tot je een reactie krijgt. Maar soms willen we even ongestoord door je eindeloze Instagram feed heen scrollen zonder dat de rest van de wereld dat weet. De online status kun je zien bij de directe/persoonlijke berichten. Populaire apps zoals WhatsApp en Messages van Facebook hebben deze functie al langer en het werkt dan ook ongeveer hetzelfde.

Aan wie wordt jouw online status weergegeven

Je online status wordt alleen weergegeven aan mensen die jij volgt of waarmee je al eens hebt gechat. Dus niet mensen die jou volgen. Niet iedereen kan dus zomaar zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest op Instagram.

Instagram online handig?

Het kan best een handige functie zijn. Als je met mensen aan het praten bent of contact legt met een nieuwe netwerk connectie via Instagram kan het fijn zijn om te zien wanneer ze voor het laatst actief zijn geweest op hun pagina. Dan kan je een beetje inschatten hoe snel je een reactie kan verwachten. Maar dit geldt dus ook voor jouw account. Je online status is automatisch ingeschakeld door Instagram. Wil jij weer door met scrollen zonder dat iemand dit ziet? Zo schakel je het uit.

Instagram online status uitschakelen

Ga op de app naar je eigen profiel, recht bovenin staan drie streepjes, het hamburgermenu, open deze. Nu kan je kiezen voor ‘Instellingen’ ga door naar de optie ‘privacy’. Hier zie je activiteitsstauts staan. Dit is de optie die je moet hebben om de functie uit te zetten. Nu kan niemand meer zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest op Insta.

Instagram online status uitschakelen

Vond je dit een nuttig artikel over hoe je Instagram gebruikt? Er zijn er nog veel meer, kijk op de Instagram tips pagina.

Volg je me al op Instagram? @marjetwullink

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.