Alle Instagram likes zijn weg!
Instagram is constant bezig met vernieuwingen en daar is dit zeker geen uitzondering van. Wat voor gevolgen heeft dit?

 

Waarom zijn de Instagram likes weg?

Het is je misschien al opgevallen, de Instagram likes zijn weg! Instagram doet onderzoek naar het effect van de zichtbare likes op Instagram. Het kan zijn dat je hier niks van hebt meegekregen. Alle Instagram accounts zijn willekeurig gekozen of ze wel of geen likes zichtbaar hebben. Maar wat hoopt Instagram te verbeteren? En wat zijn de effecten ervan? Lees verder over Instagram likes weg hier beneden.

 

Beter voor onze maatschappij

Dat de likes onzichtbaar worden, kan goed uitpakken voor onze maatschappij. Tegenwoordig zijn wij te gefocust op het krijgen van de meeste likes bij het plaatsen van onze posts. Hierdoor vergeten wij waar het echt om gaat: het delen van mooie plaatjes aan de mensen om ons heen. Instagram is bezig met het bedenken van een nieuw algoritme waardoor er meer focus wordt gelegd op de relevantie van de posts, dan op de hoeveelheid likes die een post krijgt. De nadruk voor gebruikers ligt dan meer op de inhoud van de post. We kunnen ons zo druk maken om de hoeveelheid volgers en likes een account krijgt, op deze manier neemt die druk wat af.

 

Gevolgen voor influencers

Ondanks dat het voor de maatschappij goed kan lopen, heeft niet iedereen hier baat bij. De zogenoemde ‘influencers’ beschouwen Instagram als een groot platform bij hun baan. Hier trekken zij mensen aan om een product te verkopen, iets te promoten of hun publiek te vergroten. Doordat zij vaak meer likes krijgen dan andere, komen zij met het algoritme dat er nu is, sneller langs iemand’s tijdlijn. Op die manier trekken zij meer bezoekers. Wanneer Instagram likes weg doet, zullen zij een andere strategie moeten bedenken om meer bezoekers te trekken. Het gaat dan namelijk niet om de hoeveelheid likes, maar om de inhoud van de post. Een andere strategie bedenken is natuurlijk niet onmogelijk, maar kost wel tijd. En tijd kost geld.

Er zijn nog veel meer voordelen en nadelen van Instagram likes weg. Hieronder vind je een opsomming.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

Voordelen Instagram likes weg

  • Geen focus meer op de hoeveelheid likes
  • Meer aandacht voor elkaar’s post dan om de likes
  • Meer eenheid onder elkaar; elke post is gelijk

Nadelen Instagram likes weg

  • Influencers ervaren het als vervelend
  • Mensen en bedrijven die zich richten op het krijgen van vele likes, moeten veranderen van doel

 

Maar geen paniek! Als je een post plaats, kan je zelf nog wel zien hoeveel likes je hebt gekregen. En als een bedrijf gebruik wilt maken van influencers en niet weet welke, kunnen de influencers alsnog zelf hun cijfers doorgeven. Daarnaast is het zo dat wanneer iemand meer dan 1000 likes heeft, er staat “duizenden likes”. Je wordt dus wel in een categorie geplaatst zodat men alsnog kan zien hoeveel likes je ongeveer hebt. Geen zorgen dus, 

 

Uiteindelijk is het wellicht toch beter voor onze mentale setting dat de Instagram likes weg zijn, en dat is zeker niet onbelangrijk.