Ben je veel dubbel werk aan het doen door op Instagram en Facebook apart te posten? Dan is het handig als Instagram je foto’s automatisch doorzet naar je Facebook-pagina. Er kan een koppeling worden gemaakt tussen de twee social media netwerken. Je Instagram koppelen aan Facebook zal je een hoop tijd besparen. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan.

Instagram koppelen aan Facebook

Stap voor stap Instagram koppelen aan Facebook

Hoe doe je dat nu eigenlijk? Je Instagram koppelen aan Facebook. In het stappenplan hieronder zie je hoe je dit moet aanpakken.

 

Let op: Je hebt hiervoor wel een Facebook pagina nodig waarvan jij ook een beheerder bent met hetzelfde emailadres als waarmee je Instagram hebt opgezet.

  1. Ga naar je Instagram-profiel in de app

  2. Klik op het hamburger menu rechts boven in het scherm

  3. Ga naar ‘instellingen’ en dan naar ‘account’

  4. Als je op ‘gekoppelde accounts’ klikt kun je Facebook selecteren

  5. Nu kun je Instagram koppelen aan Facebook

Foto’s delen via de koppeling

Nu je Instagram aan Facebook hebt gekoppeld kun je een foto op beide apps tegelijkertijd delen. Hoe je dit doet is simpel. Je kiest de foto die je gaat plaatsen en volgt de stappen die je normaal gesproken ook neemt tot je op het scherm komt waar je de informatie over het bericht kunt aanpassen.

Instagram koppelen aan Facebook

Je kunt nu het Facebook vinkje aanzetten en als je dan op ‘delen’ klikt staat je foto niet alleen op Instagram maar ook op Facebook met hetzelfde onderschrift. Het is erg handig om te doen want het scheelt je tijd. Je hoeft niet meer voor allebei de apps apart een bericht te maken.

Extra tip voor Facebook: verwijder # en voeg links toe

Als je het echt goed gaat doen kun je het beste nog naar de Facebook post gaan om de hashtags te verwijderen. In plaats van de hashtags zet je dan een linkje naar je website in de post. Het is misschien iets meer moeite en een extra handeling maar dit zal het aantal kliks naar je website absoluut verhogen. Het is dus ook weer beter voor je vindbaarheid in Google.

Is het je gelukt om Instagram te koppelen aan Facebook? Super!

Wil je naast social media verkeer ook verkeer via Google? Je kunt al met weinig aanpassingen van je website, extra verkeer krijgen naar je website. En wat het beste is aan de traffic via Google? Het zijn veel kwalitatief betere leads. Oftewel, de mensen blijven veel langer op je pagina omdat ze echt op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

Volg de online SEO cursus om met enkele aanpassingen al meer en beter verkeer via Google te krijgen.

This will close in 20 seconds