Instagram is in deze tijd niet meer weg te denken. Je hoort het overal om je heen en ziet overal wel dat kleine logo’tje. Hoe werkt Instagram nou precies en wat kan je met Instagram doen? Hieronder leggen wij dit jou uit!

 

Hoe werkt het installeren van Instagram?

Eerst ga je de app downloaden. Hiervoor ga je voor iPhone naar de App Store en voor Android naar Google Play. Type bij zoeken “Instagram” in en installeer de app. De Instagram app vind je nu tussen de apps die je al hebt gedownload! Als je de app opent, staat er waarschijnlijk dat je een account aan moet maken.
Geen probleem, hier moet je een username en wachtwoord bedenken, je e-mail invoeren en misschien een profielfoto toevoegen. (Het kan zijn dat je even naar je e-mail moet gaan om je account te bevestigen).

 

Hoe werkt Instagram nu ik een account heb?

Top! Je hebt een account. Nu beginnen de leuke dingen. Je kan mensen gaan volgen. Dit betekent dat je de foto’s die deze mensen plaatsten gaat zien op jouw tijdlijn (dit is een ander woord voor home-pagina). Onder in je beeld zie je een balkje. Van rechts naar links:

  • huisje (home-pagina),
  • zoeken (explore-pagina waar je foto’s kan zien die Instagram voor jouw heeft uitgezocht),
  • plusje (hier kan je foto’s en video’s toevoegen),
  • hartje (hier zie je wie jouw foto’s allemaal hebben geliked) en
  • profiel (hier kan je jouw eigen profiel bekijken en veranderen).

Linksboven zie je een camera-icoontje. Daarmee kan je een foto of video in jouw “verhaal” plaatsen. De mensen die jou volgen kunnen dit 24 uur lang zien en daarna is het voor altijd weg (tenzij je het bewaart in jouw verhaalhoogtepunten, dan zijn ze net zo zichtbaar als jouw geplaatste foto’s). Rechtsboven zie je een pijl-icoontje. Hier kan je jouw privé berichten versturen en gesprekken bekijken, super handig! Nu weet je hoe alle icoontjes werken op Instagram.

 

Hoe werkt het plaatsen van een foto/video op Instagram?

Heel simpel, je drukt op het plus icoontje. Dan verschijnt er een beeld met al jouw foto’s en video’s uit jouw galerij. Als je dit voor de eerste keer doet, vraagt Instagram toestemming. Accepteer dit! Zoek een foto naar keuze en klik op volgende. Nu verschijnt er een nieuw scherm waar je een filter kan uitkiezen en de foto nog verder kan bewerken. Dit hoeft natuurlijk niet persé. Als je klaar bent, druk dan weer op volgende. In dit laatste scherm kan je een onderschrift voor jouw foto’s bedenken.
TIP: gebruik hashtags “#” als je wilt dat meer mensen jouw foto’s zien! Bijvoorbeeld: #love. Bovendien kan je mensen taggen. Dit betekend dat als er nog iemand op de foto staat, je deze persoon kan identificeren door diegene te taggen. Als laatste kan je een locatie toevoegen. Et voilà! Druk op ‘delen’ om de foto op jouw tijdlijn te plaatsen!

 

Zo, nu weet je hoe Instagram werkt. Deze basiskennis is handig zodat je weet wat je allemaal met Instagram kan doen en daarnaast ben je mee met de tijd.

Veel plezier!

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

Wil je meer te weten komen over Instagram?

Bekijk dan onze andere blogjes! Bijvoorbeeld over hoe je een locatie moet toevoegen of wanneer je het beste jouw foto kan posten zo leer je nog meer over Instagram hoe werkt het.