Heb je het al gemerkt? Instagram heeft een nieuwe lay-out. Namelijk, de Dark Mode. Alle vlakken van Instagram zijn dan niet meer wit, maar zwart. Geeft een best leuk effect! Maar daarnaast heeft het nog meer functies.. Benieuwd naar waar de Instagram Dark Mode goed voor is, en hoe je het aanzet? Bekijk hieronder de uitleg.

 

Waarom Dark Mode?

  • Google heeft aangegeven dat de Dark mode gunstiger is voor het energieverbruik. Zwarte pixels gebruiken weinig tot geen energie in vergelijking met witte pixels, zo bespaart de Dark Mode het batterijgebruik.
  • Het harde witte licht van jouw mobiele telefoon kan soms tot wel pijn in de ogen veroorzaken. Overdag merk je daar misschien niet veel van omdat het daglicht net zo fel lijkt, maar op den duur leidt het tot overprikkeling van je ogen, mede doordat het beeldscherm vaak zo dicht bij de ogen staat. De Dark Mode kan prettiger zijn voor je ogen, het beeldscherm kan je zo makkelijker verdragen.
  • De laatste maar misschien wel de belangrijkste, het staat erg mooi. Men kan kiezen tussen zwart of wit, net wat hij/zij aantrekkelijk vindt. Aesthetically pleasing, volgens sommigen.

 

Stappenplan Instagram Dark Mode?

Wanneer je de Instagram Dark Mode wilt inschakelen, doe je dat niet alleen voor op Instagram, maar ook voor je telefooninstellingen en geavanceerde apps. Dat is dus wel een dingetje om rekening mee te houden.

Zorg dat je IOS 13 of Android 10 hebt én dat de Instagram app is bijgewerkt.

Anders zal je niet de mogelijkheid hebben om de Dark Mode in te stellen.

Apple

Ga naar instellingen, klik op beeldscherm en helderheid en kies voor de optie donker.

Android

Ga naar instellingen, scroll naar ‘beeldscherm’, klik erop en activeer dark theme.

Nu is de Dark Mode ingeschakeld voor je telefoon, Instagram en andere apps!

 

Benieuwd naar andere recente ontwikkelingen van Instagram?

Onlangs zijn de likes onzichtbaar geworden op Instagram.. Benieuwd waarom en welke gevolgen dat voor jou heeft? Bekijk dit blogje over de Instagram likes weg.

 

 

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme