How to repost on Instagram, ofwel, hoe repost je op Instagram is een vraag die vaak gesteld wordt. Het is algemeen bekend dat je niet via de Instagram app zelf kan reposten, tenzij je een screenshot maakt en de tekst overneemt. Maar het kan ook makkelijker, alleen hiervoor heb je wel een app nodig.
Helaas is het dus nog niet mogelijk om via Instagram zelf te reposten, maar met de app ‘Repost For Instagram‘ is het wel mogelijk. Het simpele 4 stappenplan gaat als volgt:

  • Open Instagram
  • Tik op de 3 puntjes bij de desbetreffende post die je wilt reposten
  • Kies voor ‘link kopiëren’
  • Open de app ‘Repost for Instagram’

How to repost on Instagram stap 1

De eerste en simpelste stap is open de Instagram app. Vervolgens ga je op zoek naar de post die je wilt reposten. Deze kan in je nieuwsfeed staan of bij de explore page.

How to repost on Instagram stap 2

Rechtsboven bij elke post vind je drie zwarte puntjes. Als je hierop tikt kan je kiezen voor ‘kopieer deze link’.

how to repost on instagram how to repost on instagram

How to repost on Instagram stap 3

Vervolgens open je de Repost For Instagram app en zie je de post waarvan je net de link hebt gekopieerd verschijnen. Je kan nu kiezen waar je het repost icoontje wilt hebben en of je het icoontje in het wit of zwart wilt hebben.

hoe repost je op instagram

How to repost on Instagram stap 4

Als je je keuze hebt gemaakt tik je op ‘open Instagram’ waarna je wordt doorgestuurd naar de Instagram app. Hier kan je kiezen of je de post op je Instagram story wilt zetten of als Instagram post op je feed.

hoe reposten op instagram

How to repost on Instagram stap 5

Als laatste stap kan je nog een caption toevoegen, je kan dezelfde caption doen als de foto die je hebt gerepost of je verzint er zelf een.

hoe reposten op instagram

Zo simpel is het! De Repost For Instagram app is helemaal gratis dus dat is extra fijn. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust hieronder in de comments! Lees hier ook hoe je een post in je story repost.  

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds