Dit is een veelvoorkomende vraag, hoeveel hashtags heb je nou nodig per Instagram post? En welke werken het beste voor jouw niche/ doelgroep? Welke zijn goed voor je bereik en welke zijn minder geschikt voor je bereik? Het heeft namelijk geen zin om hashtags te gebruiken over reizen als je een foto plaatst over eten.

 

Stap 1: hoeveel hashtags per Instagram post

In een Instagram post kan je maximaal 30 hashtags gebruiken en in een Instagram story maximaal 10 hashtags. Het is daarom ook slim om deze allemaal te gebruiken aangezien je zo veel meer mensen bereikt.

Je kan de ze in de caption zetten van een post maar dit oogt over het algemeen best rommelig. Het is daarom beter om de hashtags in een aparte comment te plaatsen direct nadat je de foto hebt geplaatst (als je dit niet direct doet dan hebben de hashtags al bijna geen nut meer. Zorg er dus voor dat je dit direct na het plaatsen doet).

In je Instagram story kan je heel makkelijk de hashtags ‘verbergen’ door ze heel klein te maken of door ze achter een foto of sticker te plaatsen. Hierdoor oogt je story rustig en is deze niet rommelig, maar bereik je wél meer mensen zonder dat je volgers het zien.

 

Stap 2: welke hashtags werken het best voor mijn niche/ doelgroep?

hoeveel hashtags instagram travelOm uit te zoeken welke hashtags het beste werken voor jouw niche/ doelgroep kan je daar heel makkelijk op googelen. Ook op Instagram zelf kan je ze heel makkelijk vinden. Stel jouw niche is reizen, dan kan je bij de zoekfunctie via Tags verschillende hashtags opzoeken.

Bijvoorbeeld: #travel, als je deze hashtag invoert zie je dat deze hashtag al meer dan 455 miljoen keer is gebruikt. Als je jouw post met deze hashtag koppelt is de kans zeer klein dat jouw post bovenaan komt te staan. Het is daarom belangrijker om tags te vinden die nog niet zo groot zijn maar groot genoeg om bereik te hebben. Het is dus niet altijd goed om de populairste te gebruiken. Je kunt ook nadenken over de vertaling van het woord in andere talen waar minder concurrentie op is dan in het Engels.

 

Stap 3: welke Instagram hashtags zijn goed voor mijn bereik?hoeveel hashtags instagram suggesties

Als je op zo’n hashtag klikt, staan er direct onderaan verschillende suggesties van tags die je ook zou kunnen gebruiken. Door hier doorheen te scrollen en door te klikken kom je op steeds meer tags uit die wellicht geschikt kunnen zijn voor jouw post. Heb je een foto van je vakantie in Bali dan heb je ook weer verschillende hashtags die je daarvoor kunt gebruiken zoals #balidaily. Ook deze hashtag wordt vaak gebruikt maar de hashtag balilove wordt maar 273 duizend keer gebruikt. Dit is al een stuk minder als de hashtag balidaily met 1.1 miljoen keer.

hoeveel hashtags per postHet advies is om

  • 10 hashtags op Instagram te gebruiken met een bereik van 1k-100k,
  • 15 Instagram hashtags met een bereik van 100k-500k en
  • 5 met een bereik van 500k-2m of meer (dit is een schatting hoeveel hashtags je kan gebruiken. Je kan het altijd zelf invullen en het ligt eraan hoe groot jouw pagina is).

Zo zijn je tags verdeeld en focus je dus meer op de hashtags met wat minder posts waardoor jouw Instagram post hoogstwaarschijnlijk hoger komt te staan.

Als je merkt dat je post steeds vaker bovenaan komt te staan kan je dus proberen om die 10 hashtags met een bereik van 1k-100k te verkleinen naar 5 en je hashtags van 100k-500k te vergroten naar 20 etc.

Dit geldt ook voor de hashtags in Instagram stories maar dan moet je wat specifieker zijn aangezien je er hier maar max 10 kan gebruiken.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.