Ja, wie wil er nou niet bekend worden op Instagram. Vooral als je een ondernemer bent of wilt worden is dit vaak iets wat je graag zou willen.

Maar je kunt nou eenmaal niet bekend worden door elke dag je koffie of je outfit te fotograferen, dat doen al teveel influencers.

Hoe word je dan wel bekend op Instagram?

Er is een simpel stappenplan wat je kunt volgen om bekend te worden op Instagram.

  1. Kies een niche voor op Instagram. 
  2. Word mega specifiek en persoonlijk.
  3. Post minimaal 4x per week een reel en eventueel ook een paar posts op Instagram

Als je dit doet, ga je meer volgers krijgen, let maar op.

Hieronder vertel ik je per stap hoe je dit doet met een voorbeeld zodat jij je eigen antwoord kunt vinden op de vraag: Hoe word je bekend op Instagram.

hoe word je bekend op instagram niche instafamous

Kies een niche voor op Instagram, hoe doe je dat?

Je kiest een niche door na te gaan welke transformatie jij in je leven hebt meegemaakt. Dit kan bijvoorbeeld zitten in het feit dat je als kind of jong volwassene ergens heel erg onzeker over was. Met deze meditatieve reis kom je er achter welke transformatie die voor jou was. Als je daar dan woorden aan kunt geven… dan kan dit heel goed jouw niche zijn.

Een voorbeeld: Voor een klant heb ik haar niche gevonden door middel van niche coaching. Maar het bleek dat ze vroeger toen ze heel klein was een hersenvliesontsteking had gehad. Ze werd van een extravert kind opeens een heel ingetogen kind. Later in haar leven heeft ze zichzelf heel bewust weer moeten omturnen door uit haar comfortzone te treden en weer extraverter te worden. Deze transformatie betekende voor haar dat ze bijvoorbeeld niet als VA achter de schermen moest gaan werken zoals ze deed. En juist het helpen van anderen om uit hun comfortzone te komen. Ik heb dit gematched met andere dingen uit haar leven en zo kwamen we bij ‘Teambuilding spellen in de zorg’ is haar niche. Waarbij zij zelf het feest maakt en mensen uit hun comfortzone haalt.

Haar review op de niche die ik vond voor haar:

“Marjet heeft mij geholpen met haar Niche coaching. Ik vind het oprecht geweldig hoe jij nav enkele persoonlijke gestelde vragen zo goed kan invoelen wat bij mij past. Binnen no time ga ik van twijfelende stuiterbal naar de rust waarbij mij een spiegel wordt voorgehouden. Eentje die zo dicht bij mij kern ligt. Als ik terugkijk naar alle aspecten in mijn gehele leven dan is dit niet meer dan voor de hand liggend, maar waar je door de haast van alledag o zo blind voor bent. Ik gun iedereen een Marjet als verhelderende spiegel.”

Wil je ook weten welke transformatie uit je leven jou bekend kan maken op Instagram? Start met deze meditatieve reis voor de vraag hoe bekend worden op Instagram.

 

Word mega specifiek en persoonlijk.

Mega specifiek betekent dat je gaat bedenken wat de dagelijkse frustraties zouden kunnen zijn van de mensen die jou volgen of die je wilt bereiken op Instagram. Waar lopen ze tegenaan? Willen ze ook graag uit hun comfortzone treden? Waar lopen ze dan dagelijks tegenaan? Collega’s die altijd het hoogste woord hebben en waar ze nooit tegenin durven te gaan? Een collega die denkt dat ze baas is?

Al dit soort specifieke gedachtes kun je achterhalen door te weten waar mensen op zoeken in Google. Want daar zoeken ze vaak op problemen die ze willen oplossen. Je zou ook een vragenlijst kunnen maken en die sturen naar mensen uit je doelgroep.

Persoonlijk word je door je eigen verhaal ook te gaan delen. Dus jouw eigen transformatie er tussendoor te laten schijnen.

Word consistent op Instagram zodat het algoritme je oppakt

Een keer viraal gaan, wil niet betekenen dat je bekend wordt of ook daadwerkelijk gaat verkopen of meer volgers krijgt via Instagram. Wat wel werkt als we antwoord willen geven op de vraag: Hoe word je bekend op Instagram? is: consistentie!

Ik heb in het stappenplan minimaal 4x per week gezegd. Ik weet dat dat werkt om bekend te worden op Instagram. Maar er zijn nog enkele tips om je posts meer bereik te geven.

  1. gebruik ‘trending’ muziekjes. Sla muziek op van andere reels die viral zijn gegaan en gebruik die voor je eigen reels.
  2. gebruik de juiste haakjes zodat mensen blijven kijken en ook de caption gaan lezen of gaan engagen (denk aan doorsturen, liken, opslaan etc.).
  3. Probeer zoveel mogelijk de interactie met je doelgroep op te zoeken door ze vragen te stellen.

Dit alles helpt om het algoritme op de hoogte te brengen van jou als belangrijke spil in het web van Instagram.

Volg mij op Instagram om meer te weten over hoe je de eerste stap zet om bekend te worden op Instagram.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.