Search Engine Optimization, SEO, zoekmachine optimalisatie. Het staat allemaal voor hetzelfde, hoe goed word je gevonden in Google? Als je je website goed optimaliseert is de kans groot dat je hoog in de zoekresultaten van Google terecht komt. Hoe werkt SEO en hoe kun je dit zelf toepassen? Dit gaan wij je vertellen.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Wat betekent dat je website hoog in de Google zoekresultaten terecht komt. In het Nederlands wordt dit zoekmachine optimalisatie genoemd. SEO bestaat uit allemaal verschillende soorten trucjes voor het optimaliseren van je website. Als je dit goed doet dan verbetert de vindbaarheid van je website in Google en kom je hoger in de Google zoekresultaten te staan.

De website van Minimalist Marketing is goed geoptimaliseerd waardoor we hoog scoren in zoekresultaten op woordcombinaties waarop door onze doelgroep wordt gezocht. Als mensen zoeken op ‘SEO cursus Amsterdam’ bijvoorbeeld dan komen wij na de advertenties bovenaan te staan.

Hoe werkt SEO

Hoe werkt SEO?

Nu je weet wat SEO is en hoe handig het is voor je website is je volgende vraag natuurlijk ‘Hoe werkt SEO?’. Om te weten hoe SEO werkt moeten we eigenlijk gaan kijken naar hoe Google werkt. Google rankt pagina’s en zet ze op een bepaalde plaats in Google. Google doet dat door te kijken naar de waarschijnlijkheid dat een pagina goed is.

Hoe weet Google of je website goed is? Ze kijken naar een aantal verschillende punten op pagina’s van je website. Als mensen zoeken op ‘SEO cursus Amsterdam’ is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze keyword-set op je pagina voorkomt op verschillende plekken. Google vindt het bijvoorbeeld goed als de keywords in kopjes of in de introductie voorkomen. Verder is het goed om de keyword-set dik- en schuingedrukt in de tekst te laten voorkomen en zo zijn er nog een heel aantal trucjes.

Google zal sterke pagina’s eerder bovenin Google zetten en dit zorgt ervoor dat de pagina’s goed bezocht worden. Wat ook weer goed is voor je vindbaarheid omdat pagina’s waar bezoekers terugkomen hoog worden gerankt door Google. De vraag ‘Hoe werkt SEO?’ is dus niet zomaar te beantwoorden. Er zitten veel technieken achter.

Kan ik SEO leren of niet?

Als je ondernemer bent is het een aanrader om SEO te leren zodat je het zelf kunt toepassen op je website. Je kunt bijvoorbeeld een SEO cursus volgen. Bij een SEO cursus leer je in één avond de basis over zoekmachine optimalisatie zodat je dit vervolgens zelf kunt toepassen waarbij de vraag ‘Hoe werkt SEO?’ wordt beantwoord aan de hand van voorbeelden van je eigen website. Voor meer SEO tips kun je kijken op onze website.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.