Misschien heb je een van de andere webinar blogjes gelezen en ben je gemotiveerd om zelf te beginnen, of misschien was je al geïnteresseerd in webinars en hoe ze werken. Waarom je hier ook bent, je wil graag weten hoe webinars werken en je bent aan het juiste adres. Webinars gaan natuurlijk twee kanten op. Je kan er een geven en aan eentje deelnemen. Het werkt allebei anders en op allebei de vragen krijg je antwoord.

 

Hoe werkt een webinar als deelnemer?

Als deelnemer schrijf je je in. Hiervoor is gewoon een link aangemaakt door de gene die de webinar organiseert. Hier kan je je vaak nog tot valk voor de webinar inschrijven. Soms is dit betaald, soms niet. Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een nieuwe link. Deze link zal je leiden naar de webinar zelf op de dag en tijd waarop de webinar gegeven word. Deze link krijg je vaak de dag van. Alles wat jij hoeft te doen is op de link klikken en luisteren. Bij een webinar kan je niet deelnemen d.m.v. beeld en geluid maar je kan vaak wel vragenlijstjes invullen of in de chat mee praten.

hoe werkt een webinar

Hoe werkt een webinar als gever?

Om een webinar te geven heb je een bepaald programma nodig. Hier heb je ruime keuzen in met de hoeveelheid webinars die tegenwoordig gegeven worden. Als je een webinar geeft kan je verschillende dingen doen. Je kan bijvoorbeeld presentaties delen, jouw hoofd in beeld zetten of juist niet of bijvoorbeeld filmpjes laten zien. Het ligt aan welk programma je gebruikt hoe dit precies werkt.

 

Voordat je een webinar geeft.

Voordat je je webinar geeft is het dus zeker een aanrader om ruim van te voren te checken of alles werkt zoals jij wil dat het werkt. Alles wat je nu nog hoeft te doen is het in plannen, promoten en een landingspagina maken waarop er ingeschreven kan worden.

 

Belangrijk om te weten!

Om je webinar zo vloeiend mogelijk te laten lopen is het ook belangrijk dat je van tevoren duidelijk communiceert. Zorg er voor dat jouw deelnemers zeker weten wanneer het is, waar ze moeten zijn en waar het daadwerkelijk over gaat. Er is niks zo vervelend als bij een webinar te laat aanschuiven omdat je niet goed kon vinden hoe laat en waar het was, om er vervolgens achter te komen dat het over totaal iets anders ging dan je dacht.

 

Hopelijk heb jij nu genoeg informatie om te gaan knallen met jouw webinar!

Klik hie om er achter te komen wat een webinar nou eigenlijk is en hier om te lezen wat het betekent.

 

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.