Je wilt de perfecte instagram feed, maar dat is niet zo simpel. Er zit een hele strategie achter een goede en mooie instagram feed. In drie stappen zal je weten hoe je een mooie instagram feed maakt.

1. Kies je kleurenpalet voor je instagram feed

Als eerste moet je een kleurenpalet uitkiezen die je wilt laten terug komen in de foto’s. Je wilt niet teveel kleuren in je palet hebben, daarom moet je maar een paar kleuren kiezen. Het is belangrijk als je eigen bedrijf hebt dat je de kleuren uit je logo terug ziet in je foto’s op je instagram feed. Je kan bijvoorbeeld twee basis kleuren kiezen, dan kan je kijken wat voor tinten bij die basis kleuren passen. Je hoeft niet voor altijd dat kleurenpalet te gebruiken. Je kan het ook per seizoen veranderen.

2. Welke foto’s naast elkaar?

Je hebt nu allemaal foto’s die je wilt posten, maar je moet wel weten of ze bij elkaar passen. Dit kan je doen door een grid layout app te downloaden. Een grid layout is om te kijken hoe je instagram posts gepositioneerd staan. In die app kan je foto’s uploaden. Je kan ze ook verplaatsen als je ze niet mooi naast elkaar vind staan.

3. Maak een content plan

Als laatste stap moet je een goed content plan maken voor je instagram feed. Je wilt niet telkens dezelfde foto’s posten, want je volgers gaan dan op een gegeven moment je Instagram account saai vinden en je ontvolgen. Maak dus verschillende soorten posts. Voorbeelden daarvan zijn;

  • Lifestyle post
  • inspirerende quote 
  • Selfie
  • Food post
  • Nieuwe blog post

Verder is het ook belangrijk dat je foto’s post die wel passen bij jou als persoon of als bedrijf. Anders hou je het niet vol als je geen plezier en passie ziet in je foto’s. Als je dus ervoor zorgt dat je deze drie stappen volgt krijg je een mooie instagram feed.

hoe maak je een mooie instagram feed

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.