Nu we weten wat Growth Hacking is, is het goed om te weten hoe je dit met SEO kunt bereiken. De belangrijke elementen voor Growth Hacking zijn

  • visie & creativiteit
  • online marketing & de juiste tools,
  • data & techniek

Natuurlijk valt SEO onder online marketing en om het goed te doen heb je de 2 andere elementen ook nodig. Growth Hacking met SEO gaat daarom ook het beste door visie & creativiteit toe te voegen. Data is erg belangrijk, niet alleen je eigen data maar ook data die al bekend is van waarnaar gezocht wordt.

 

  •   Growth Hacking met SEO > Visie & creativiteit

SEO is lange termijn investeren en een duurzame marketing techniek. Je staat niet zomaar bovenaan in Google, maar als je er eenmaal staat, dan ben je meestal ook niet zomaar meer weg te slaan. Je zou denken dat dit dan niet handig is voor een Growth hacking methode waarbij het juist gaat om zo ‘agile’ mogelijk om te gaan met marketing.

Desondanks heeft elke startup een visie. Daarom ga je vanuit deze visie content creëeren. Vaak is je product zo nieuw dat jouw potentiële doelgroep niet eens zoekt op de dingen die jij biedt. Gewoonweg omdat ze zich nog niet bewust zijn dat dit bestaat. Daarom zul je juist rondom jouw visie content moeten gaan creëeren. Om jouw visie dan weer uit te drukken in content waar ook daadwerkelijk op wordt gezocht, benodigd behoorlijk veel creativiteit. Daarom zijn deze 2 elementen key als je wilt Growth Hacken met SEO.

 

  •   Growth Hacking met SEO > Juiste tools

Om uit te vinden welke content binnen jouw visie past en waar ook op wordt gezocht in Google. Heb je de juiste tools nodig. De tools voor Growth hacking met SEO zijn daarom de onderstaande:

Ten eerste moet je op onderzoek uitgaan met de Google keyword planner.

of je gebruikt de geweldige Growth Hacking met SEO tool Answer the public, deze tool heeft een connectie met Google over welke vragen worden gesteld rondom een bepaald woord dat voor jou belangrijk is. Dan kun je content gaan schrijven over dat woord.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zoekwoorden onderzoekstools te vinden. Maar deze bovenstaande zijn eigenlijk al wel voldoende om je op te focussen. Je zou ook nog kunnen denken aan Google Trends. Daarnaast heb je natuurlijk Data tools maar die bespreek ik in het volgende kopje.

Voor Growth hacken met SEO is het vooral belangrijk dat je je focust op Long Tail Keywords omdat je daarmee eerder kunt scoren. En snel scoren hoort nog eenmaal bij een Growth Hacking strategie. Of op keywords waar je concurrentie nog geen weet van heeft maar waar wel veel op wordt gezocht. De echte hidden gems in Google. 

 

  •   Growth Hacking met SEO > Data en bijsturen

Voor Growth Hacking met SEO is data erg belangrijk en de beste programma’s die je hiervoor kunt gebruiken zijn Google Analytics en Google Search Console. Google Analytics bekijk je dan vooral waar veel bezoekers komen dus wat belangrijke pagina’s zijn volgens hen. Dan kun je die, die al goed gaan, nog even extra verbeteren. Daarnaast kun je Growth hacken met Google Search Console door te kijken waar je al een beetje scoort met zoekwoorden om die pagina’s nog extra te optimaliseren. Of bij te sturen, dat je eerst een pagina voor een keyword had geoptimaliseerd, maar dan blijkt dat een ander keyword beter scoort. Dan moet je de pagina gaan her-optimaliseren. Dit is het echte Growth Hacken met SEO.

 

  •   Growth Hacking met SEO > Techniek

Techniek is belangrijk binnen de Growth Hacking systemen, voor SEO is dit je CMS. Wat vooral belangrijk is, is dat je techniek niet te moeilijk aan te passen is. Je kunt zelf pagina’s, blogberichten en structuur makkelijk aanpassen. Op die manier kan je lekker ‘lean’ meegaan met alle grillen van het Growth Hacken.

Bij de meeste van mijn klanten combineer ik Growth Hacking met SEO met een duurzame strategie. Zodat je op korte termijn snel resultaat ziet maar op de lange termijn binnen SEO ook echt op de zoekwoorden gaat scoren waar veel op wordt gezocht. Zo wordt je langzaam een influencer binnen je branche doordat jij steeds bovenaan in de zoekresultaten verschijnt waar men ook maar op zoekt.

growth hacking with seo
growth hacking with seo