Om je site SEO approved te krijgen en zo meer bezoekers te trekken, is het belangrijk een groeistrategie met SEO op te zetten. Om te groeien met SEO is het belangrijk om vaak te bloggen in thema’s of ‘pillars’. Maar, wat wordt daar eigenlijk mee bedoelt?

Groeistrategie met SEO in pillars

Wil je veel bezoekers trekken, dan moet je hoog scoren in Google. Maar, dit hoeft niet met al je blogs. Sterker nog; dat kan haast niet. Als dit je groeistrategie met SEO zou zijn, heb je er wel een hele grote taak aan. Zoekresultaten bestaan meestal uit antwoorden op vragen. Misschien dat jouw blogs een bepaalde deskundigheid laten zien die niet per se antwoord geeft op een vraag. Het is helemaal niet erg als dat soort blogs niet hoog scoren in Google. Als bezoekers eenmaal op je site komen, kunnen ze er naar doorklikken.

Een aantal blogs op je pagina die goed vindbaar zijn, kunnen genoeg uitmaken om veel bezoekers te trekken. Dit zijn de zogenaamde pillar blogs waar je mee kunt werken als groeistrategie. Zoals SMPLskin ook een fijn artikel schreef over hoe je de Konjac spons kunt gebruiken want dit is een veel gestelde vraag.

groeistrategie seo blogs

Iedere site of bedrijf heeft wel een aantal vragen waar antwoord op gegeven kan worden. Deze antwoorden formuleer je duidelijk in een blog die vervolgens vindbaar is in Google. Misschien dat dit soort blogs niet de belangrijkste informatie over je bedrijf bevatten, maar ze zijn wel het belangrijkste om mensen naar je site te trekken en een groeistrategie in te zetten.

En dan?

Als mensen via de pillar blogs op je site komen, is het belangrijk dat je goed doorlinkt. De themablogs zijn de ontvangstruimte van je blog, nu wil je de bezoeker verder rondleiden door je site. Bij ieder soort pillarblog hoort meestal een andere blog die minder goed vindbaar zou zijn op Google, maar die wel de beste informatie over het desbetreffende onderwerp bevat; je belangrijkste cornerstone content Zet deze link in de themablog en zorg er op die manier voor dat je bezoeker een tijdje op je site blijft én dat hij uitkomt op de pagina’s die voor jou van het meeste belang zijn.

  • Misschien zijn pillar blogs schrijven niet je meest favorieten bezigheid, maar het is wel goed voor je groeistrategie met SEO.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

GROEISTRATEGIE MET SEO

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme