Yes! Je hebt je ingeschreven als ondernemer bij de Kvk en je wilt graag starten met je website, want je vind het leuk om dit zelf te maken. Of je hebt al een website en wilt graag je website een upgrade geven. Alleen weet je niet welk thema je het beste kan gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om gratis WordPress templates te gebruiken, deze biedt WordPress zelf aan. Ik deel graag de beste drie voor je zodat je zelf niet meer alle duizenden templates hoeft af te gaan. Daarnaast deel ik ook graag het template waar ik het liefst mee werk, namelijk het Divi thema

3 beste gratis WordPress templates

Twenty-Twenty-Three

Dit gratis WordPress template is het standaard template dat erin wordt gezet. Als je een plugin niet goed werkt met een ander template, dan vragen de plugin developers altijd of je even de standaard template ervoor wilt zetten om te kijken of het dan wel werkt. Dan weet je namelijk of het aan jouw thema werkt. Dus dit is een van de beste WordPress templates omdat alle plugins hiermee in elk geval zouden moeten werken. Bovendien gebruiken ze de blok-editor van WordPress optimaal om het template zelf vorm te geven.

gratis wordpress templates

foto: WordPress

Neve

Neve is een gratis WordPress template dat multifunctioneel is en met verschillende builders werkt zoals Elementor, beaver en Divi builder. Dit template werkt perfect voor alle soorten websites en is makkelijk aan te passen. Daarnaast kun je dit template ook gebruiken voor WooCommerce.

gratis wordpress templates

foto: WordPress

OceanWP

Ben je op zoek naar een gratis template dat makkelijk aan te passen is en goed werkt met Elementor en Woocommerce? Dan is OceanWP het template voor jou. Dit template heeft 15 gratis website lay-outs en maar liefst 8 gratis extensies. Als je upgrade is dit nog uitgebreider. 

gratis wordpress templates oceanwp

foto: WordPress

Geen gratis WordPress template kan op tegen het Divi Thema

Een gratis WordPress template is makkelijk en fijn als je niet weinig geld wilt besteden aan het bouwen van je website. Het nadeel van de gratis WordPress templates is dat je ze niet volledig kunt customizen naar je eigen huisstijl, waardoor je vaak vast zit aan bepaalde indelingen of lijntjes. Daarnaast kun je ook niet ‘visueel’ bouwen en met kolommen. Met het Divi Thema van Elegant Themes is dit wel mogelijk. Een aantal voordelen van het Divi Thema zijn:

  • Volledig customizable
  • Eigen huisstijl gebruiken
  • Visuele bouwer; je kunt aan de voorkant van de website werken en meteen zien wat je aanpast
  • SEO proof omdat je ook makkelijk categorie pagina’s kunt maken die beter vindbaar zijn in Google.

Dat laatste vind ik heel erg belangrijk. Tegenwoordig zijn er zoveel websites, waarschijnlijk ook in jouw niche. Het is dus belangrijk dat je je onderscheid van je concurrent. dit kun je doen door middel van SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Als je je website goed hebt geoptimaliseerd voor Google, zal deze hoger in de zoekresultaten komen en daardoor sneller gezien worden door jouw doelgroep. Leer hier meer over SEO.

Onze favoriet: Divi Theme, probeer gratis uit!

Divi is alleen helaas niet helemaal gratis, maar je kan ervoor kiezen om het jaarlijks te betalen of in 1 keer. Mocht je graag je website zelf willen bouwen zonder webdeveloper, dan is Divi een goede keuze. Online staan er duizenden tutorials over hoe je dit template moet gebruiken. Het is heel gebruiksvriendelijk, ook voor beginners! De eerste 30 dagen kun je het thema samen met de Divi builder gratis uitproberen.

gratis wordpress templates

Wil je zelf aan de slag met het Divi thema? Je koopt het thema hier. Wil je graag dat wij jou helpen met het bouwen van je website omdat je er zelf geen tijd voor hebt? Wij zullen de basis voor je klaarzetten zodat je het later zelf kunt aanpassen! 

Geschreven door: Sharissa Klaassen – Junior Content Creator & Marketeer

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme