Google zoekresultaten verwijderen kan om verschillende dingen gaan. Misschien wil je een zoekresultaat van een webpagina verwijderen. Of misschien ben je iets over jezelf tegen gekomen wat je liever niet meer op Google wil zien. Gelukkig kan je in de meeste gevallen wat proberen om zoekresultaten van Google te laten verwijderen.

Google zoekresultaten verwijderen

Misschien wil je een webpagina uit de Google zoekresultaten verwijderen. Het kan zijn dat je deze pagina niet meer gebruikt of gewoon al verwijderd hebt. Dan heeft het geen zin als de pagina goed scoort in Google. Als je één pagina bijvoorbeeld van je site uit Google wil hebben, dan kan je het beste deze pagina verwijderen en daar een 301-redirect voor aanmaken. Na verloop van tijd zal deze pagina door zogeheten crawlers, een soort robotjes die sites scannen die in Google’s resultaten staan, niet meer als goed genoeg beschouwd worden. Je pagina wordt dan niet meer opgenomen in Google’s zoekresultaten.

Google zoekresultaten verwijderen met Webmaster Tool

Met de Google Webmaster Tool kan je een URL tijdelijk blokkeren in Google’s weergaven. Je pagina is dan voor 90 dagen verwijdert uit Google. Wanneer je het verzoek hebt verstuurd, kan het wel een dag duren voor dit gebeurt. Via de tool ‘URL verwijderen’ is je pagina dus maar voor bepaalde tijd verwijdert uit Google. Dit kan je definitief maken, maar dan moet je er iets meer voor doen. Je kan bijvoorbeeld de toegang tot je pagina blokkeren door middel van een wachtwoord. Zo zal de pagina niet meer geïndexeerd worden. Of 301-redirect naar een andere pagina of website. Ook dan wordt die pagina niet meer geïndexeerd door Google en is je Google zoekresultaat verwijderd.

Google zoekresultaten verwijderen van jezelf

Heb je jezelf wel eens gegoogeld? Misschien kom je dan wel dingen tegen die je helemaal niet wil zien of die niet waar zijn. Dat is natuurlijk heel vervelend. Helaas kan je zelf geen Google zoekresultaten verwijderden die niet in jouw beheer zijn. Hiervoor moet je een verzoek indienen bij Google. Voordat je dit doet, moet je zelf contact hebben opgenomen met de eigenaar van de site waarop je gegevens staan. Als deze niets doen, dan kan je een verzoek indienen. Toch heb je wel wat dingen zelf in de hand die in Google verschijnen. Stel je zit bijvoorbeeld in de ouderraad van een basisschool en je geeft toestemming om op deze site je telefoonnummer te publiceren. Dat lijkt onschuldig, maar het zwerft zo wel rond over het internet. Denk dus na waar je wel of geen toestemming voor geeft. Nog iets waar je zelf rekening mee kan houden is social media. Denk goed na wat je wel en niet post, want je kan wel gaan klagen bij Google, maar als je het zelf online zet is dat niet zo slim.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

Google zoekresulaten verwijderen