Zie je wel eens van die korte samenvattingen bovenaan de zoekresultaten als je een vraag intypt in Google? Dat zijn de Google samenvattingen. Door Google samenvattingen te gebruiken heb je meer kans om bovenaan de zoekresultaten te komen.

Wat zijn precies Google samenvattingen?

Als je een vraag intypt in de zoekbalk van Google wil je gelijk het antwoord weten. Google heeft daarom ‘Google samenvattingen’ geïntroduceerd. Je zult meteen je antwoord bovenaan de zoekresultaten zien, zoals in de afbeelding hieronder te zien is. 

google samenvattingen

Als je Google samenvattingen gebruikt is er geen garantie dat je bovenaan komt te staan bij de zoekresultaten.

How to do: Google samenvattingen in WordPress zetten

Nu wil je graag weten hoe je de samenvattingen in wordpress erin kan zetten.

Helaas kun je nergens een invulveld invoegen met: dit is de samenvatting. Wat wel kan helpen is in WordPress de ‘excerpt’ invullen met ongeveer 3 regels. Maar deze 3 regels moeten ook op de pagina zelf staan.

Er zijn enkele tips om een Google samenvatting te krijgen met WordPress of andere systemen:

  • Als het een ‘Wat is…’-blog is of ‘Wat zijn Google samenvattingen’-post zou zijn, dan is het handig om een zin te starten met ‘Google samenvattingen zijn en dan volgt wat het is. Dus Google samenvattingen zijn korte samenvattingen voor de Google gebruiker die Google zelf uitkiest’.
  • Je gebruikt stappen zoals bij bovenstaande zoekopdracht zie je dat er een stappenplan is gebruikt met daarvoor een (genummerde) opsomming.
  • Twee of drie krachtige zinnen met belangrijke keywords die echt de kern van de hele pagina weergeven.
  • Kijk naar je concurrenten die wel  Google samenvattingen hebben en hoe zij eruit worden gelicht.

 

Zie hieronder nog een voorbeeld van Google samenvattingen en als jij zelf nog voorbeelden hebt, dan zien we die graag terug. Laat je reactie achter hieronder.

Google samenvattingen

bovenaan google samenvattinggen