FAQ Google; je komt het vaker tegen, maar weet niet precies wat het is. Door FAQ snippets word je beter zichtbaar in de zoekresultaten van Google. In deze blog lees je alle tips & tricks.

FAQ google

Maar wat zijn FAQ Google snippets*?

FAQ google snippets zijn een nieuwere variant van de rich snippet. Het is een gestructureerde opmaak die helpt bij het presenteren van vragen en antwoorden in de rich snippet. Als de snippet correct is gemarkeerd door Google, krijgt het een rich snippet in de Google zoekresultaten. Met een FAQ snippet wordt de zoeker meteen voorzien van antwoorden op zijn of haar vragen. Zo’n FAQ snippet heeft vele voordelen, zoals:

  • Je zichtbaarheid vergroten;
  • Hogere posities in zoekmachines;
  • Gelijk antwoord op vragen in Google;
  • Je concurrentie wordt verder naar beneden gedrukt en daardoor wordt het minder aantrekkelijk om naar beneden te scrollen. 

Rich snippet VS featured snippet

Als eerst is het handig om te weten wat voor snippets er allemaal zijn en wat deze betekenen en doen. De rich snippet is een normale zoekresultaat in Google met aanvullende gegevens die worden weergeven. Deze extra gegevens worden weer gehaald uit gegevens in de HTML van een pagina. Voorbeelden van rich snippets zijn:

  • recensies;
  • recepten;
  • evenementen;

Featured snippets zijn kleine stukjes tekst die bovenaan de organische zoekresultaten en onder de advertenties worden weergegeven. Deze kleine stukjes tekst geven gelijk al antwoord op de vraag die je hebt gesteld.

Hoe moet je FAQ snippet toevoegen?

WordPress gebruikers kunnen een FAQ snippet toevoegen via de plugin Yoast.In de plugin staat er een kopjeYoast Structured Data Blocks’. Daarin zit de FAQ snippet functie in. Het is alleen mogelijk om een FAQ snippet toe te voegen met de nieuwe blok editor van WordPress.

FAQ snippet toevoegen? Volg deze stappen:

Stap 1: Zorg dat je de nieuwe blok editor van WordPress hebt.

Stap 2: Als je werkt met Divi builder moet je terug gaan naar de standaardeditor.

Stap 3: Klik op +, vervolgens zie je net als op de onderstaande afbeelding ‘blokken’ staan. 

faq snippet

Stap 4: Typ in de zoek balk ‘Structured data’ en klik op ‘ Yoast FAQ’.

FAQ Google

Stap 5: Nu kan je vraag en antwoorden invullen en eventueel een afbeelding invullen.

 

Stap 6: Klik op opslaan.

 

Nog meer handige tips voor je WordPress website? Bekijk ze hier.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.