Als je je emailadres op je website zet, is het fijn als deze opent in een venster van waaruit men je direct kan mailen. Dit kun je doen door je emailadres in te typen in een pagina of bericht en dan te selecteren.

email link invoegen in WordPress

Vervolgens verwijder je http:// en type je mailto: info@minimalistmarketing.nl. Je emailadres moet je dus direct achter het woord ‘mailto’ zetten. Verzin vervolgens een leuke titel; dit is de tekst die verschijnt als je over de link heen schuift met je muis. Klik ook aan ‘open in een nieuw venster/tab’.

Het enige nadeel van deze methode is dat het vaak veel SPAM kan opleveren in je mailbox omdat je zo makkelijk gevonden kan worden door Spambots.

Hiervoor is echter een oplossing, de e-mail-anti-spam  WordPress plugin genaamd: Simple mail address encoder.

Deze plugin zorgt ervoor dat je emailadres door spambots niet te lezen is in je WordPress pagina’s, berichten, widgets en reacties.

Om de plugin te installeren ga je naar je Dashboard en dan naar plugins > ‘Nieuwe plugin’.

Zoek vervolgens op: ‘Simple mail address encoder‘, klik  dan op  installeren en daarna kun je deze activeren. Dat is alles.

broncode weergeven

Wanneer je dan in de broncode van je website kijkt (klik op je rechtmuisknop en klik op broncode

 

bekijken) en zoekt op woorden die in de buurt van je emailadres staan, dan zie je een code in plaats van je emailadres.email link encoded

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme