Hoe kun je gratis een eigen logo maken als minimalist? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen en het antwoord ligt bij Google fonts. Dit is de beste manier voor het maken van een eigen logo. Wanneer je op zoek bent naar een minimalistisch logo dat je gratis zelf kunt maken is het stappenplan hieronder perfect. Het eindresultaat is een mooi, professioneel en minimalistisch eigen logo.

Stap 1: Site om eigen minimalistische logo te maken

Ga naar de website https://fonts.google.com/. Als je op deze site bent en je scrolt naar beneden zie je veel verschillende lettertypes voorbij komen. Kijk rustig even rond en ontdek welke lettertypes je aanspreken voor het maken van je eigen logo.

Eigen logo maken als minimalist stap 1

Stap 2: Minimalistisch eigen logo maken

Selecteer de tekst zoals je in de afbeelding hieronder ziet en typ de naam van je bedrijf hier in.

 Eigen logo maken als minimalist

Stap 3: Maak je eigen logo passend

Bij deze stap ga je het logo passend maken. In het voorbeeld hieronder zie je dat er een tool onderstreept is. Hiermee kun je naar links en rechts bewegen tot het logo de goede maat heeft. Op deze manier is een eigen logo maken als minimalist niet meer ingewikkeld.

Eigen logo maken als minimalist

Stap 4: Eigen logo maken als minimalist

Bij deze stap ga je de bedrijfsnaam toepassen op elk lettertype op de pagina om verschillende logo’s te zien in jouw naam. Dit doe je door op ‘apply to all fonts’ te klikken, deze knop is onderstreept in het voorbeeld hieronder.

Eigen logo maken als minimalist stap

Als je hierop klikt zie je dat je eigen logo in elk lettertype te zien is. Je eigen logo maken als minimalist is gelukt. Je kiest nu het mooiste logo uit en gaat door naar de laatste stap.

Eigen logo maken als minimalist

Stap 5: Het eigen logo opslaan

Het minimalistische eigen logo maken is gelukt en het beste logo heb je uitgekozen. Nu is het tijd om het logo op te slaan op je Macbook of Windows laptop. Als je je eigen logo hebt gemaakt op een Macbook kun je met de toetsen Shift + Alt + Command + 4 het logo selecteren en heb je een screenshot. Wanneer je met een Windows laptop het logo hebt gemaakt kun je een screenshot maken van de volledige pagina door op de Windows toets + Print Screen-toets te drukken. Je scherm wordt dan kort gedimd en de screenshot wordt opgeslagen in de map Afbeeldingen > Schermafbeeldingen. Vervolgens kun je hem via knippen door naar de foto te gaan > bewerken > bijsnijden en draaien.

Wanneer je het logo op WordPress gaat gebruiken kun je hier lezen hoe je het logo moet uploaden in WordPress.

Eigen logo maken in het kort

De stappen voor het maken van een eigen logo als minimalist op een rijtje:
Stap 1: Ga naar de website https://fonts.google.com/
Stap 2: Selecteer de tekst en typ je bedrijfsnaam in
Stap 3: Maak het logo groter of kleiner
Stap 4: Klik op ‘Apply to all fonds’ en kies het mooiste logo
Stap 5: Screenshot het gekozen logo

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.