Wanneer je een Instagram story maakt kun je verschillende stickers aan je story toevoegen, zoals de sticker waar je locatie op staat. Maar soms zit je in een leuk koffietentje of ben je bij een bedrijf op bezoek waar geen locatie van bestaat. Hoe kan dit en hoe kun je een Instagram locatie toevoegen?

een Instagram locatie toevoegen

Waarom bestaat de locatie niet?

De locatie waar je bent staat niet tussen het lijstje locaties waaruit je kunt kiezen op Instagram. Of je eigen bedrijf staat niet tussen de locaties, hoe kan dat? De gegevens van alle locaties die op Instagram staat haalt de app van Facebook. Als je dus geen openbare Facebook pagina hebt waar het adres staat ingesteld, is je bedrijf onvindbaar tussen de locaties op Instagram.

Een Instagram locatie toevoegen

Als je bedrijf niet vindbaar is tussen de locaties is op Instagram kun je geen nieuwe locatie toevoegen in Instagram zelf. Je kunt wel het adres van je bedrijf op een openbare Facebook pagina van je bedrijf instellen. Dan controleert Facebook binnen een dag of het adres klopt en daarna wordt het geactiveerd. Dat betekent dat de locatie van je bedrijf na de controle vindbaar is in Instagram. Dit kan echter ook wel enkele weken duur voordat je instagram locatie toevoegen gelukt is.

Een Instagram locatie toevoegen

Instagram marketing

Wil je graag dat mensen je locatie kunnen zien als ze naar je Instagram profiel gaan?

  • Dan is de eerste stap het aanmaken van een bedrijfsprofiel.
  •  Als je dit hebt gedaan kun je een instagram locatie toevoegen oftewel je adres aan het profiel. Een klant die nu je Instagram profielpagina bezoekt ziet meteen de exacte locatie van je bedrijf staan.
  • En als je het bedrijfsprofiel helemaal gaat perfectioneren is het handig om Instagram marketing in te schakelen. Met Instagram marketing kun je gericht jouw doelgroep bereiken. En het begint allemaal met een aantrekkelijke feed en biografie.

Een Instagram locatie toevoegen

Nu weet je hoe je een Instagram locatie kunt toevoegen zodat je de locatie in je story of bij het plaatsen van een foto kunt toevoegen. Wil jij meer handige tips zoals deze lezen? Kijk dan op onze website, waar regelmatig handige tips voor ondernemers online komen.