Weet je hoe jouw droombaan of business eruit ziet maar heb je dit nog lang niet bereikt? Dan wordt t tijd om de eerste stappen te zetten naar je droombaan of droombizzz.

STAP 1 // WAAR STA JE NU MET JE BUSINESS OF BAAN?
Vraag jezelf af en schrijf op waar je nu staat. Wat is je omzet? Voor watvoor klanten werk je voornamelijk? Wat voor soort taken voer je nu wekelijks/maandelijk uit voor je business of je baan. Welke dingen vind je heel leuk en welke minder. 

droombaan business in 3 stappen

Download deze Online sheet ‘3 stappen naar je droombaan of bizzz’ en vul daarna in.

Een voorbeeld is: mijn of onze klanten zijn voornamelijk vrouwelijk ondernemes uit het MKB en mijn omzet / salaris is bruto € 2600,-. Wekelijks doe ik de volgende taken: administratie, mails beantwoorden, marketing, 2 workshops geven en 3 keer online advies. Het leukst vind ik marketing, workshops en advies geven.

Het is altijd goed om te weten waar je nu staat als je wilt weten waar je naartoe wilt met je baan / bizz om er je droombaan van te maken.

STAP 2 // WAAR WIL JE NAARTOE MET JE BUSINESS OF WAT IS JOUW DROOMBAAN?

Welke taken vind je minder leuk? Visualiseer jouw ideale dag, van ontbijt tot naar bed gaan.
Je hoeft jezelf niet vast te leggen voor je leven maar probeer het in elk geval voor een jaar. Je hebt jaren genoeg om dingen uit te proberen, echter als je alle dingen in 1 jaar uit wilt testen dan lukt het je nooit omdat je er niet helemaal voor gaat.

Mijn ideale werkdag (op dit moment in mijn leven) zou zijn dat ik rustig op kan staan en dat mijn vriend voor onze dochter zorgt zodat ik rustig kan douchen en mij aankleden. (Dit is al het geval ??) Dan breng ik Eileen (de dochter) naar de créche en ik heb een geweldige mooie kleine bakfiets waar hond en kind makkelijk inpassen en er is altijd plek voor de deur waar ik wil parkeren. De hond rent vervolgens vrolijk met mij mee aan de lijn naar de koffiebar waar we heerlijk buiten in de zon koffie drinken. Vervolgens ga ik naar mijn heerlijke lichte werkplek die ik deel met super inspirerende ladybosses en mijn team van 3 girls. Ze werken heel zelfstandig en doen ook hun eigen dingen ernaast. We maken creatieve online leerconcepten voor bedrijven in onze eigen stijl en met een eigenwijze invulling (inclusief illustraties). Als ik in de studio aankom, kletsen we even bij. Vertrek ik naar mijn geluidsdichte ruimte van glas waar ik webinars en online cursussen kan opnemen. Soms alleen soms met iemand samen. Als ik zin heb, ga ik Pam, de hond uitlaten, of ik laat haar ophalen door een uitlaatservice of ik ga lekker lunchen met vriendinnen. ‘s Middags ga ik dan weer aan de slag met illustraties maken en eventueel nog wat klantgesprekken of meetings. ‘s avonds haalt Filippo Eileen van de creche en kan ik gezellig eens een borrel drinken met mijn collega’s maar ben ik op tijd weer thuis om Eileen nog een kus te geven en samen nog eventjes op onze geweldige groene veranda (die uitkijkt over het Vondelpark) heerlijk bij te kletsen.

Download deze Online sheet ‘3 stappen naar je droombizzz of droombaan’ en vul daarna in.

STAP 3 // HOE WIL JE DIT BEREIKEN?
Je kunt soms dingen eigenlijk al doen, al integreren in je leven. Zoals dat koffietje voor je naar je werk gaat. Misschien moet je iets eerder op en moet je daar wel wat werk doen tijdens het koffie drinken, maar het kan zeker al. Dus kijk eens welke van de dingen uit jouw ideale dag al mogelijk zijn.

Daarnaast is het handig om te kijken of je de dingen die je minder leuk vindt, minder te gaan doen. Kun je ze gewoon niet meer doen of moet je ze uitbesteden. Uitbesteden is het beste om te starten met hele kleine gerichte taken. Zoals bijvoorbeeld je geeft een workshop en iemand zorgt dat er een mail uitgaat, ze op de workshop-lijst komen en dat ze een factuur krijgen. Dat soort standaard dingen, die bijna niet fout kunnen gaan, kun je het beste als eerste uit besteden als je dit niet leuk vindt.

Wat wil je meer gaan doen omdat je het leuk vindt? Is het mogelijk om dit meer te gaan doen? Hoe ga je daar dan ook je geld mee verdienen.

Download deze Online sheet ‘3 stappen naar je droombizzz’ en vul daarna in.

Wil je nog meer houvast om te komen tot jouw droombizzz?

Lees mijn andere blog over hoe Groepscoaching je kan helpen bij je droombaan.

Volg dan het online programma Bloggers Growww and grow your bizzz like a pro! (coming soon!)

“Zorg dat je weet waar je nu staat, om te weten waar je naartoe wilt met je business.”

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.