Je WordPress website customizen met CSS betekent niet dat je er persé de CSS bestand moet kunnen bewerken op je computer via ingewikkelde programma’s als Filezilla. Dit kan je ook gewoon in je WordPress site doen. Maar, je moet wel opletten waar je de aanpassingen in CSS (WordPress) doet en op welke manier.

CSS in WordPress theme aanpassen

Het makkelijkste lijkt om je site te customizen via de style.css van je gekozen thema. Helaas is dat niet altijd het veiligst of handigst. Want, wanneer je (geen Childtheme hebt en je) thema een update krijgt, ben je al je aanpassingen kwijt. Misschien lijkt het dus een makkelijke manier, maar het kan vervelend uitpakken als je een thema hebt dat regelmatig geupdate wordt. Je kunt dan beter je website stylen via je Thema Opties als er een optie is om je CSS aan te passen. Zoals je hieronder ziet voor het Divi Theme.

wordpress css

CSS in  wordpress aanpassen via Child Theme Stylesheet

Een andere manier om je site naar je persoonlijke smaak aan te passen, is door het in het Child theme stylesheet te doen. De wat? Dit is een gedeeltelijke copy van jouw WordPress thema waarin je wel aanpassingen kunt maken in de CCS, dan raak je niet al je wijzigingen kwijt bij updates van het thema. Een stuk handiger dus!

Als je toevallig al een Child theme hebt, dan staat dat er meestal bij, zie hieronder in de afbeelding. Of je kunt aan je webbouwer vragen of het een Childtheme is.

css wordpress child theme

CSS code editor Atom

Een andere optie is om een los programma te downloaden waarmee je je pagina kan aanpassen. Atom is zo’n programma dat je kan koppelen aan je site. De voordelen van zo’n programma dat los van je WordPress-pagina zijn dat je terug kunt gaan naar vorige versies en de look & feel. Het ziet er erg professioneel en overzichtelijk uit. Ook hoef je dus niet bang te zijn dat je aanpassingen verloren gaan bij een WordPress update omdat het los van WordPress staat.

Dit zijn in het kort de manieren waarop je CSS kan toepassen op je WordPress site. Wil je nou precies weten hoe het werkt en nog meer tips en tricks? Dan kan je het beste de Code Goddess Cursus volgen. Hier leer je alles over CSS en kan je meteen aan de slag met je eigen site!

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

CSS IN WORDPRESS